Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dopunsko osiguranje će od 1. svibnja poskupjeti 30 posto

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Novi udar na džep građana: Ministar zdravlja Dario Nakić planira od 1. svibnja povećati cijenu dopunskog osiguranja HZZO-a s dosadašnjih 70 na 89 kuna.

Ministar zdravlja Dario Nakić planira od 1. svibnja povećati cijenu dopunskog osiguranja HZZO-a s dosadašnjih 70 na 89 kuna. Potvrdio je to ministar zdravlja Dario Nakić u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" i kazao da će to biti odlučeno na sjednici Vlade. 

- Razmišljamo kako stabilizirati financijski zdravstveni sustav jer postoji manjak u sustavu od 2,5 mlrd. kuna. Nastojimo smanjiti rashode - kazao je i dodao da će biti i više mjera kojima se želi povećati prihode, a jedna od tih je i dopunsko zdravstveno osiguranje.

POGLEDAJTE VIDEO: Dopunsko osiguranje poskupljuje za 30 posto

Spomenuo je i dodatno osiguranje koje bi ustvari značilo nadstandard, a ugovaralo bi se na drugačiji način. 

- Za to su zainteresirani privatni osiguravatelji, a HZZO se u tom dijelu ne bi natjecao. HZZO bi ostao za osnovno osiguranje. Prava iz osnovnog osiguranja ne bi se smanjivala, ali bi se prohtjevi dirali - izjavio je Nakić.  

 

Komentari (443)
  • Ovaj je moj favorit za najgoreg ministra u Vladi, s obzirom na njegov niz "reformi".

    30. 3. 2016,   08:50
  • ako i ovo progutamo stvarno smo bolestan narod!!!

    30. 3. 2016,   08:33
  • Ovakav bi i ja mogao biti ministar i praviti reforme..Podigneš "HARAČ" i pokriješ svoju birokraciju koja guta novac.Da li ste podigli plaće ili mirovine za 30% onima kojima mislite naplaćivati taj novac.Neće niti vaša dugo svjetliti.Haračlije izjeli vas vuci.

    30. 3. 2016,   08:46