Obavijesti

News

Komentari 58

'Dopustite korištenje trave da opustimo apatičnu atmosferu'

'Dopustite korištenje trave da opustimo apatičnu atmosferu'
1

Hrvatska prošle godine uvezla hrane za 10 milijardi kuna što predstavlja apsolutni rekord, a ta hrana je, kaže "otpad", kazao je Branimir Bunjac (Živi zid) u Saboru na raspravi o Zakonu o OPG-u

VIDEO

Saborski zastupnici raspravljali su u ponedjeljak o prijedlogu Zakona o OPG-u. Krešo Beljak (HSS) upitao je jesu li vladajući možda razmišljali o tome da se prošire popisi djelatnosti kojima se OPG-ovi mogu baviti i da se legalizira uzgoj marihuane kako bi se tako priječilo divljanje crnog tržišta.   

- Naravno, ne govorim o osobnim potrebama, govorim prije svega o medicinskom korištenju marihuane, odnosno indijske konoplje, ali isto tako trebalo bi razmisliti da se dopusti korištenje kako bi se opustila ova nevjerojatno apatična atmosfera u koju ste nas upravo doveli vi vladajući - kazao je Beljak. 

'Zbog Konvencije ćemo ubrzo trebati šest zahoda u Saboru'
'Zbog Konvencije ćemo ubrzo  trebati šest zahoda u Saboru'

Branimir Bunjac (Živi zid) upozorio je kako je stanje u poljoprivredi katastrofalno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Teško je očekivati da će jedan ovakav, specijalizirani uski zakon, uspjeti to stanje bitno popraviti. Promatrajući one podatke kojim raspolaže Državni zavod za statistiku, hrvatska poljoprivreda izgubila je 2/3 onoga što je prije imala, odnosno, proizvodnje u pojedinim sektorima - kazao je. Naveo je podatak da je Hrvatska prošle godine uvezla hrane za 10 milijardi kuna što predstavlja apsolutni rekord, a ta hrana je, kaže "otpad". 

- Žalosno je gledati da naši građani kupuju hranu u susjednim zemljama, bilo da je to BiH, bilo da je to Slovenija, Mađarska ili Srbija. Žalosno je gledati da su, zbog poreznih politika, hrvatski proizvodi jeftiniji u inozemstvu, nego u Hrvatskoj. Hrvatska poljoprivreda neće se uspjeti oporaviti tako dugo dok je ovakva monetarna politika i Hrvatska se neće poljoprivreda oporaviti tako dugo, dok je općenito politika u rukama ovakve parlamentarne većine - ustvrdio je.  

Najavio je i amandman kojim bi će tražiti da se od ovrhe zaštiti i nekretnina koja OPG-u služi za obavljanje osnovne djelatnosti.  

- U praksi to konkretno znači da recimo, vlasnik krava ima zaštićenu hranu s kojom će te krave nahraniti, ali nema zaštićenu štalu i ostale pomoćne objekte gdje će te krave boraviti. Tako da je to, u stvari, po jednoj strani apsurd. Bilo kakva parcijalna rješenja koja vode do toga da djelatnost mora prestati, u stvari nisu zaštita, nego predstavljaju bacanje pijeska u oči - kazao je. 

I Most je najavio amandmane na zakon. Saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Tomislav Panenić u ime Kluba zastupnika Mosta spremio je amandmane jer su stava da će predloženi zakon OPG-ovima donijeti više štete nego koristi, jer brojnim administrativnim barijerama koči njihov razvoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a