Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sud ga zadržao: Divljao i jurio, ali to nije bila obijesna vožnja?!

None Foto: 10

Adrian P. (19) koji je na motoru divljao splitskim ulicama i sve snimao, pritom napravivši 80-tak prekršaja, ostaje u pritvoru. Policija mu je uzela motor, ali DORH kaže da nema bitnih obilježja obijesne vožnje

Nakon pregledavanja kaznene prijave i dostavljenih priloga nije utvrđeno da su prijavljenim postupanjem ostvarena sva bitna obilježja kaznenog djela obijesne vožnje iz članka 226. Kaznenog zakona, ali je utvrđeno počinjenje brojnih prekršaja iz područja Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Objavilo je to Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

VIDEO: SAD JURI U ZATVOR Divljak u Splitu zaradio milijun kuna kazni u samo 24 minute...

Radi se o 19-godišnjem Adrianu P. iz Splita koji se snimao kako divlja na motoru kojem tepa 'Suzana'. U 24 minute koliko je snimao svoju suludu vožnju splitskim ulicama, Adrian P. napravio je više od 80 prometnih prekršaja. 

Neko vrijeme on i Suzana neće juriti splitskim ulicama. Mladić je završio u pritvoru nakon što su snimke jurnjave i divljanja splitskim ulicama došle i do policije.

POGLEDAJTE VIDEO

U blizini škole jurio 150 km/h

Prolazio je kroz crveno, vozio je po nogostupu, prelazio preko pune crte, vozio debelo iznad dopuštene granice, oduzimao je prednost, u blizini škole jurio je 150 na sat, ali DORH-u to nije dovoljno za kazneno djelo obijesne vožnje.

Evo i definicije obijesne vožnje:

 • - izazivanje nesreće s teškim ili smrtnim posljedicama
 • - pretjecanja na nepreglednom mjestu ili pretjecanje kolone vozila
 • - vozeći preko 50km/h iznad dopuštene brzine
 • - oduzimanje prednosti
 • - vožnja pod utjecajem alkohola i droga,
 • - vožnja zabranjenim smjerom,

Pogledajte cijeli video divljanja

'Poštujem pravila na način koji je u mojoj glavi'

Protiv Adriana P., kojem se, kako kaže u videu, 'ne da čekati ova zelena svitla', podnijeli su optužni prijedlog i predložili zadržavanje u pritvoru zbog opasnosti da će ponoviti istovjetne prekršaje što je sudac prihvatio.

VIDEO: MILIJUN KUNA KAZNI Nije normalan: Jurio Splitom, radi prekršaje, još se i snima!

Policija mu je, kako je ranije objavljeno, privremeno oduzela motocikl. Podsjećamo, u utorak smo objavili suludu vožnju splitskom mladića koji se snimao dok je išao na obavijesni razgovor u policiju jer je, kako je rekao, netko njegove videe s društvenih mreža poslao policiju. Na putu prema policiji 'zaradio' je oko milijun kuna kazni.

- Taj video snimio sam prije dva tjedna. Kupio sam novu kameru i išao sam se samo malo provozati kroz grad. Gdje je riskantno, poštujem prometna pravila, ali ne na legalan način, nego na način koji je u mojoj glavi. Nisam imao ni prometne nesreće jer predviđam situacije, korak sam ispred drugih vozača - rekao je Adrian P. za Jutarnji.

Prijeti mu do tri godine zatvora.

Ovo su neki od prekršaja koje je napravio:

Foto: Screenshot/youtube Foto: Screenshot/youtube Foto: Screenshot/youtube

Foto: Screenshot/youtube Foto: Screenshot/youtube

 

 

 

Tema: Hrvatska

Komentari (263)
 • Do kad vise??? Ko mu je otac i tko tolerira vise ovakve totalno pomaknute likove?

  13. 11. 2019,   22:17
 • Zamislite koliko je u RH potrebno dokaza da se dokažu kaznena djela. Ovdje je sve jasno snimljeno i u normalnim zemljama taj dečko bi završio nekoliko godina u zatvoru. Kod nas imaš savršenu snimku i dokaze i opet ništa. To je kao da imate snimku kako ubojica puca po vama s pištoljem ali vas nije ubio i to nije dokaz....strašno...

  13. 11. 2019,   22:24
 • Ne bu nis dok se drzava ne resetira. I to sam pristojno napisala.

  13. 11. 2019,   22:19