Obavijesti

News

Komentari 3

DORH: Naložili smo izvide oko preprodaje ulaznica za finale...

DORH: Naložili smo izvide oko preprodaje ulaznica za finale...
1

I HNS je potvrdio da su postojali izvidi. No, 'zbog tajnosti postupka koja im je izričito naložena od strane policije, a prema ZKP-u, ne mogu otkriti konkretno u čemu su se izvidi sastojali'

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu naložilo je zagrebačkoj policiji provođenje izvida u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) zbog preprodaje karata za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, potvrdila je glasnogovornica zagrebačkog Županijskog odvjetništva Dunja Pavliček.

Zbog odredbi prema kojima su izvidi tajni, glasnogovornica nije mogla više reći o tom slučaju.

Izvide je zbog preprodaje ulaznica pokrenulo i Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu,no njima je obuhvaćen HRT-ov sportski komentator Drago Ćosić.

Drago Ćosić dobio je otkaz na HRT-u, neće dobiti otpremninu
Drago Ćosić dobio je otkaz na HRT-u, neće dobiti otpremninu

Prije dva tjedna mediji su objavili da su zbog sudjelovanja u preprodaji ulaznica osumnjičeni Ćosić i međunarodni koordinator HRT-a Saša Dedić. Po pisanju Jutarnjeg lista, cijena ulaznice za finalnu utakmicu između Francuske i Hrvatske na crnom tržištu iznosila je gotovo 20 tisuća eura, a navodno je pokušana prodaja četiri ulaznice koje je dobio HRT, što je u posljednji trenutak blokirala FIFA.

Navodno je upravo FIFA od European Broadcasting Uniona (EBU) zatražila očitovanje zbog čega se ulaznice dodijeljene EBU prodaju na crnom tržištu. EBU je potom zatražio očitovanje HRT-a, jer se po brojevima ustanovilo da su to bile ulaznice koje je dobio HRT. Javna radiotelevizija odmah je pokrenula istragu i svoja dva djelatnika pozvala na razgovor, a oni su navodno kazali da su ulaznice poklonili svojim prijateljima te da ne znaju što je s njima kasnije bilo.

Nije ih prodavao? Ćosić tvrdi da je karte dijelio prijateljima
Nije ih prodavao? Ćosić tvrdi da je karte dijelio prijateljima

U daljnjoj istrazi navodno se pokazalo da su dvojica djelatnika, mimo znanja HRT-a, zatražili i dobili čak četrdeset ulaznica nekoliko mjeseci prije početka Svjetskog prvenstva.

Prošli četvrtak odvjetnik Drage Ćosića potvrdio je i da je taj HRT-ov sportski komentator dobio redovan otkaz bez prava na otpremninu. 

I HNS je potvrdio N1 televiziji da su postojali izvidi. Međutim, napomenuli su da "zbog tajnosti postupka koja im je izričito naložena od strane policije, a prema Zakonu o kaznenom postupku (ZKP), ne mogu otkriti konkretno u čemu su se izvidi sastojali". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca