Obavijesti

News

Komentari 141

DORH traži skidanje imuniteta saborskom zastupniku Sauchi

DORH traži skidanje imuniteta saborskom zastupniku Sauchi

Večeras je u Sabor stigao zahtjev DORH-a za ukidanjem imuniteta Tomislavu Sauchi, bivšem predstojniku Ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića

VIDEO

Večeras je u Sabor stigao zahtjev DORH-a za ukidanjem imuniteta Tomislavu Sauchi, bivšem predstojniku Ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića. Potvrdio je to HDZ-ovac Žarko Tušek, predsjednik MIP-a. Zahtjev su zaprimili danas popodne, a sjednica na kojoj će se raspravljati o skidanju imuniteta bit će sutra ujutro u 8.30 sati.

Petrov je zahtjev predao predsjedniku Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarku Tušeku. Kako doznajemo, zahtjev za skidanje imuniteta Sauchi povezan je s nedavno otkrivenom aferom o sumnjivim isplatama dnevnica za tri bivša Milanovićeva savjetnika.

Državna revizija, još prije nekoliko mjeseci, utvrdila je da ne postoji potrebna dokumentacija za isplate dnevnica za putovanja u inozemstvo u iznosu od 40 tisuća eura. Prema nalazu za 2015. godinu iz ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića trojici njegovih posebnih savjetnika - Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu isplaćeno je 307.785 kuna za inozemne dnevnice. Radi se o više od 500 inozemnih dnevnica, a putnim nalozima nije priloženo izvješće s puta niti druga vjerodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno. Nakon pisanja medija koji su upozorili na taj podatke u revizijskom izvješću DORH je, prije tri dana, ispitao tadašnjeg premijerovog predstojnika Ureda Tomislava Sauchu i neke od savjetnika. 

Svi su tvrdili da nemaju veze s isplatama i da nisu putovali niti uzeli novac za putne troškove. Zahtjev DORH-a za Tomislava Sauchu očito znači da istražitelji imaju dovoljno indicija da protiv njega pokrenu istragu, ali je prije toga potrebno ukinuti njegov saborski imunitet. To bi u petak trebalo biti na dnevnom redu saborskog mandatno-imunitetnog povjerenstva. Nakon toga, ako je suditi po ranijim sličnim slučajevima, može se očekivati i privođenje bivšeg šefa Ureda Zorana Milanovića.  

- SDP je odmah zatražio istragu DORH-a. Da bi se ona pokrenula nužno je skidanje imuniteta kolegi Sauchi te taj zahtjev SDP prihvaća. Vjerujemo u pravednu istragu državnih institucija bez političkog utjecaja. Važno je da ona bude provedena brzo jer je to u interesu Hrvatske, kolege Sauche, svih zastupnika u Hrvatskom Saboru i SDP-a - poručili su iz SDP-a.

- Mi čim smo čuli za to u SDP-u zatražili smo brzu istragu i drago nam je da ona ide brzo. I dalje ćemo insistirati da ona bude pravedna i bez političkog utjecaja. Što se tiče skidanja imuniteta, naravno da ćemo podržati skidanje, to je u interesu svih, istina se mora saznati. Što se prije sazna, to bolje. Tražimo da se ona utvrdi -poručio je SDP-ov Orsat Miljenić. 

Na pitanje vjeruje li kolegi Sauchi, rekao je kako mu on vjeruje.

- Nisam član MIP-a, tako da nemam puno više informacija od onog što sam pročitao na portalima - rekao nam je Peđa Grbin.

Komentar samog Tomislava Sauche za sad nismo dobili.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca