Obavijesti

News

Komentari 200

DORH je 'oslobodio' Šegona: Govorio sam istinu od početka

DORH je 'oslobodio' Šegona: Govorio sam istinu od početka
4

Sve što bi kazao bilo bi suvišno. Javnost neka sama procijeni tko je u pravu, Linić ili Milanović, baš kao i u mom slučaju. Isplati se biti strpljiv, rekao je Šegon za 24sata

VIDEO

DORH je u petak zaključio kako u slučaju Branka Šegona nisu utvrđeni elementi kaznenog djela. 

- Sve što sam tvrdio od početka, i ja, i ministar financija i čelništvo HBOR-a, ispostavilo se da je istina. Nije bilo nikakvog pogodovanja, sve je bilo u skaldu sa zakonom - bila je Šegonova prva reakcija.

'Ne želim se vratiti u Ministarstvo financija'

Na pitanje planira li se možda sada vratiti na posao u Ministarstvo financija, Šegon napominje da to više nije moguće.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moj otkaz je tražio premijer koji bira suradnike na toj razini i siguran sam da ne želi više da se vratim. A i da želi, ja to ne želim - odlučan je bivši pomoćnik, također bivšeg, ministra financija Slavka Linića.

Zanimalo nas je kako komentira situaciju u SDP-u i otvoreni obračun između premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i Slavka Linića.

- Nemam komentara. Sve što bi kazao bilo bi suvišno. Javnost neka sama procijeni tko je u pravu, baš kao i u mom slučaju. Isplatilo se biti strpljiv oko kredita tvrtki Facta Vera, isplati se to uvijek u svakoj situaciji - zaključio je Šegon.

DORH je utvrdio prekršaje: Uskoro optužni prijedlog protiv Tonia Šegona

Ipak, iako je DORH utvrdio da u slučaju Šegon nije počinjeno kazneno djelo, DORH je utvrdio elemente prekršaja u postupanju društva Facta Vera d.o.o. kao pravne osobe i Šegonovog sina Tonia, te će uskoro podnijeti optužni prijedlog 

Priopćenje DORH-a donosimo u cijelosti.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem navodnih nezakonitosti i pogodovanju društvu Facta Vera d.o.o. u suvlasništvu Branka Šegona, bivšeg pomoćnika ministra financija, u postupku odobravanja kredita od strane Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) nisu utvrđeni elementi kaznenog djela. (6. 6. 2014.)

USKOK je, nakon medijskih napisa u kojima se ukazivalo na moguće nezakonitosti i pogodovanje u postupku odobravanja kredita društvu Facta Vera d.o.o. od strane HBOR-a, Policijskom nacionalnom USKOK-u naložio provođenje kriminalističkog istraživanja tijekom kojeg je pribavljena obimna poslovna dokumentacija te su obavljeni obavijesni razgovori. Osim toga je USKOK od banaka i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa pribavio i drugu relevantnu dokumentaciju. Iz svih prikupljenih podataka proizlazi da su u postupku odobravanja kredita društvu Facta Vera d.o.o. nadležna tijela HBOR-a postupala na isti način kao i u drugim slučajevima te da je postupanje HBOR-a bilo u skladu s internim propisima i procedurama banke koja nisu mijenjana za potrebe odobrenja kredita tom društvu. Slijedom navedenog, u predmetnom slučaju nisu utvrđeni elementi kaznenog djela. Budući da su u postupanju društva Facta Vera d.o.o. kao pravne osobe i Tonia Šegona kao odgovorne osobe u pravnoj osobi utvrđeni elementi prekršaja iz čl. 50. st. 2. u vezi st. 3. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu će protiv društva Facta Vera d.o.o. i Tonia Šegona podnijeti optužni prijedlog" 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1