Obavijesti

News

Komentari 45

DORH već mjesec i pol dana istražuje jesu li silovali ubojicu

DORH već mjesec i pol dana istražuje jesu li silovali ubojicu
1

GNJUSNO: Četvero kriminalaca u lepoglavskoj kaznionici seksualno se iživljavalo nad blago retardiranim kolegom. U Kaznionicu je nakon dojave o napadu došla policija radi obavljanja očevida te Hitna pomoć

VIDEO

Državno odvjetništvo provodi izvide radi utvrđivanja relevantnih činjenica o događaju i donošenja meritorne odluke, kaže Darko Galić, zamjenik županijske državne odvjetnice u Varaždinu.

Početkom svibnja, naime, četvorica zatvorenika kaznionice u Lepoglavi, najstrožeg zatvora u zemlji, stegovno su prijavljena te izolirana od ostatka zatvorske populacije. Sumnjalo se da su napali i silovali zatvorskog kolegu. Radi se o ubojici, koji je blago mentalno retardiran, a četvorka ga je prema, neslužbenim informacijama, duže vrijeme seksualno zlostavljala tjerajući ga i na oralni seks. Riječ je o okorjelim kriminalcima osuđenim na dugotrajne zatvorske kazne. Dvojica napadača osuđena su zbog ubojstva, a dvojica zbog dilanja droge. Jedan je za ubojstvo dobio 30 godina zatvora jer je prilikom razbojstva ubio građanina koji ga je u tome pokušao spriječiti, dok je drugi dobio 22 godine zatvora jer je ubio dvojicu koja su ga, navodno, kamatarila. Jedan diler osuđen je na 15 godina zatvora. Drugi je osim droge bio osuđen i za silovanje. I to također kolege zatvorenika u jednom hrvatskom zatvoru. I u tom slučaju žrtva je bila blaže mentalno retardirana.

U Kaznionicu je nakon dojave o napadu došla policija radi obavljanja očevida te Hitna pomoć zbog ozljeda koje je zadobio zlostavljani zatvorenik.

- Službenici Kaznionice u Lepoglavi su odmah po dobivanju informacije o mogućem maltretiraju zatvorenika poduzeli sve mjere iz svoje nadležnosti te su poduzete radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti. Utvrđeno je da je zatvorenik zadobio lakše tjelesne ozljede te je premješten na drugi odjel - odgovorili su nam u Ministarstvu pravosuđa pod kojim je i Uprava za zatvorski sustav.

Dodaju, kako prema informacijama kojima raspolaže Kaznionica, nije bilo silovanja te da je Kaznionica o događaju izvijestila tužiteljstvo u Ivancu. No, niti nakon 45 dana tužitelji nisu odbacili sumnju u silovanje niti su službeno pokrenuli istragu što je čudno s obzirom na to da se radi o malom broju radnji koje su trebali napraviti.

U razdoblju od 2013. do 2017. evidentirana su četiri slučaja prijave seksualnog zlostavljanja zatvorenika, rekli su nam u Ministarstvu pravosuđa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa