Obavijesti

News

Komentari 55

'DORH razmatra da Todorića ispitaju britanski istražitelji'

'DORH razmatra da Todorića ispitaju britanski istražitelji'
1

Na pitanje što Hrvatska može napraviti u ovoj situaciji odnosno Cvitan je uzvratio da je DORH poduzeo sve mjere i radnje koje su propisane sukladno međunarodnim ugovorima...

VIDEO

DORH razmatra mogućnost Ivicu Todorića u njihovo ime ispitaju britanski istražitelji s obzirom na to da imaju na raspolaganju europski istražni nalog , rekao je glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan u Saboru.

- Pitanje je procesne taktike što ćemo napraviti - poručio je glavni državni odvjetnik.

Na pitanje što Hrvatska može napraviti u ovoj situaciji odnosno Cvitan je uzvratio da je DORH poduzeo sve mjere i radnje koje su propisane sukladno međunarodnim ugovorima i sporazumima, ostvarena je direktna komunikacija s tijelima u Velikoj Britaniji. 

- Čekamo daljnji razvoj događaja - izjavio je Cvitan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Napomenuo je da su kriminalistička istraživanja u kompaniji i dalje u tijeku te da će rezultirati novim istragama. 

- Tada s aspekta međunarodnog prava ukoliko ova osoba bude predmet istrage morat će se tražiti dodatni zahtjev za izručenje - rekao je Cvitan. 

Na pitanje jeli mu čudno da je iduće ročište za Todorića sazvano tek u travnju iduće godine kratko je uzvratio "ništa nije čudno, ništa nije nemoguće, to ide svojim tijekom". Nešto kasnije ustvrdio je da je čudno i jer je neuobičajeno i dodao: 

- To ne znači da će biti tako, a može biti tako. Prema tome mi ćemo i dalje raditi na tome i ništa se bitno nije promijenilo u odnosu na postupanje DORH-a - poručio je. 

Cvitan je rekao i da nije dobro komentirati odluke drugih međunarodnih tijela te da se mora voditi računa o zaštiti temeljnijih ljudskih prava. 

- Moramo se suzdržati bilo kakvih komentara jer je jedan od prigovora da se radi o političkom procesu. Ovdje se ne radi apsolutno o nikakvim političkom procesu - ustvrdio je Cvitan.

Na pitanje hoće li rad DORH-a utjecati na rad saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor Cvitan je uzvratio da će odluku o tome hoće li povjerenstvo raditi ili nem, donijeti Sabor. 

- DORH-u naravno ne smeta rad povjerenstva, jer ovo što gledam sada to je daleko od onoga s čime se mi bavimo - poručio je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su