Obavijesti

News

Komentari 56

Došao i Tomislav Saucha: HNS na 'teambuildingu' u Tuhelju

Došao i Tomislav Saucha: HNS na 'teambuildingu' u Tuhelju
1

Na HNS-ovom "teambuildingu" sudjeluje i HNS-ova ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak koja je izvijestila o napretku procesa kurikularne reforme

VIDEO

Članice i članovi Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati (HNS) okupili su se na "teambuildingu" stranke koji se ovoga vikenda održava u Tuhelju kako bi analizirali postojeće stanje u HNS-u, što je napravljeno do sada i što će se raditi u naredne tri godine s naglaskom na prioritete u Vladi, ali i ministarstvima koji su u resoru HNS-a.

Riječ je o redovnom stranačkom okupljanju na kojem je više od 50 najistaknutijih članova HNS-a iz cijele Hrvatske, među kojima je uže vodstvo stranke, saborski zastupnici te regionalni i županijski predsjednici.

Prvo okupljanje stranačkih čelnika nakon ulaska u hrvatsku Vladu iskoristit će i kako bi analizirali i rejting stranke, razgovarali  o predstojećim izborima za novo vodstvo HNS-a, te o programu stranke i dugoročnoj strategiji, priopćio je u subotu Ured za odnose s medijima HNS-a-.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predrag Štromar: Budućnost HNS-a ovisi o tri stvari – rezultatu, rezultatu i rezultatu!

Riječ je o jednom kontinuiranom procesu u HNS-u u kojem se uvijek iznova promišlja politički trenutak i traže nova i inovativna rješenja koja će Hrvatsku sutra učiniti boljom nego što je to danas, uvodno je rekao i pozdravio nazočne  v.d. predsjednika HNS-a, potpredsjednik Vlade te ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

"Reforma obrazovanja i kvalitetnija lokalna samouprava orijentirana na građane najkonkretniji su mogući doprinosi HNS-a tome cilju", smatra Štromar.

Zaključno je poručio da "budućnost HNS-a ovisi o tri stvari - rezultatu, rezultatu i rezultatu".aključno je poručio Predrag Štromar.

Na HNS-ovom "teambuildingu" sudjeluje i HNS-ova ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak koja je izvijestila o napretku procesa kurikularne reforme i kratkoročnim planovima novoga tima u ministarstvu. HNS-ovim članicama i članovima iz cijele Hrvatske zahvalila je na podršci kojoj joj pružaju te je spremno odgovarala na sva pitanja koja se tiču njezina djelovanja.

Na teambuilding došao i Saucha

Osim nje, stigao je i bivši SDP-ovac i nekadašnji predstojnik ureda bivšeg premijera Milanovića, Tomislav Saucha. 

Saucha, glavni osumnjičeni u aferi Dnevnice, napustio je SDP nakon što je izbila afera i priključio se klubu HNS-a.

Uskok Sauchu sumnjiči da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko nezakonito stekao 580 tisuća kuna.

U proširenju istrage Sauchu je Uskok osumnjičio da je akontacije za fiktivne dnevnice dijelio sa svojom tajnicom Sandrom Zeljko, nekadašnjom "krunskom svjedokinjom" u tom slučaju.

No, nju su osumnjičili da je i nakon Sauchina odlaska nastavila dizati novac pa je od ožujka 2016. do veljače ove godine, po Uskokovim tvrdnjama, samoinicijativno krivotvorila potpise kasnijih šefova kabineta Nevena Zelića i Davora Božinovića te preuzela i zadržala akontacije dnevnica u ukupnom iznosu od gotovo 350.000 kuna.

Prvo ukidanje Uskokova rješenja o proširenju istrage uslijedilo je nakon što je Saucha, kao saborski zastupnik, prilikom glasovanja presudio da ne prođe zahtjev za opoziv ministra Zdravka Marića, koji je prethodno potpisao. No, Saucha je odbacio sumnje da ga je netko "kupio", pojašnjavajući da je odluku promijenio kako bi se izbjegli novi izbori.

Uskok je tada tvrdio da je Mittermayerovo ukidanje rješenja o proširenju istrage s argumentom da ono nije sukladno ZKP-u nezabilježeno u hrvatskoj pravnoj praksi.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a