Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Doskočio problemu: Jakovina prodao tvrtku za 400.000 kuna

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Više nisam niti vlasnik, a niti direktor u tom toj firmi. Novi vlasnik obvezao se podmiriti sve dugove društva, a ostatak će mi isplatiti po dogovoru, kaže Jakovina

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina  prodao je svoje poduzeće TJ-PROM zbog kojeg su ga dio medija i opozicija pozivali da podnese ostavku, javlja Novi list

Ta poljoprivredna ljekarna u Bukovlju dužna je, naime, 150 tisuća kuna, od čega državi i Hrvatskim vodama 13 tisuća, a Jakovina je upravljačka prava tek 9. studenog prenio na jedan odvjetnički ured u Slavonskom Brodu, o čemu je povjerenstvo za sukob interesa obavijestio mjesec dana kasnije.  Jakovina se sada odlučio ipak skroz riješiti spomenute tvrtke. 

 - Iako sam sa zakašnjenjem prenio svoja upravljačka prava na povjerenika koji je imenovao novog direktora društva, te na taj način uskladio svoj status u društvu sa zakonskom odredbom, odlučio sam se i na konačnu prodaju poslovnog udjela u društvu TJ-PROM. Tako sada više nisam ni vlasnik, niti direktor u tom trgovačkom društvu. Ugovorena cijena je 400 tisuća kuna, od kojeg iznosa se novi vlasnik obvezao podmiriti sve obveze društva, dok će mi ostatak kupoprodajne cijene bit isplaćen u dogovorenim rokovima, rekao je Novom listu ministar Jakovina. 

Komentari (115)
  • Čovjek koji nije sposoban voditi jednu seosku poljoapoteku, vodi ministarstvo poljoprivrede u vladi RH. Uopće je nebitno da li je u sukobu interesa ili treba podnijeti ostavku iz moralnih razloga. Dokazano je da je ova naša jadna i napačena Hrvatska bila i ostaje država apsurda i raj za podobne.

    27. 12. 2012,   08:06
  • fantomski vlasnik kupio propalu firmu!!!!,a mi ovce pa vjerujemo!!!!

    27. 12. 2012,   08:05
  • Je li to oni nas i dalje je.... u zdrav mozak ??? Pa di vam je moral ?? Jesmo li vas birali da bude bolje narodu ili da gledate samo svoju korist ?? Holi je bila bar karakter pa je podnijela ostavku !! Sramite se boga i naroda !!!

    27. 12. 2012,   08:07