Obavijesti

News

Komentari 360

'Dosta je toga da žene i djeca idu iz doma, a ne zlostavljači'

Inzistiram na tome da se počne provoditi Zakon o sprečavanju nasilja u obiteljima koji ima jednu važnu odredbu, a to je da nasilnik ide van iz obitelji, kazala je Opačić

VIDEO

Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih u četvrtak je nazočila prijemu za novorođene bebe u Požegi te na proslavi Valentinova za bračne parove koji imaju više od 50 godina bračnog staža. Ovom prigodom u rad je puštena vertikalna podizna platforma, odnosno lift za potrebe osoba s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

– U ovoj zgradi koja kroz četiri stoljeća služi za potrebe gradskog magistrata nije bilo jednostavno, ni arhitektonski ni statički, riješiti prostor za ovu platformu. Za realizaciju ovog projekta 146.000 kuna dobili smo kroz natječaj od nadležnih ministarstava, a ostalih stotinjak tisuća kuna osigurali smo u gradskom proračunu – kazao je gradonačelnik Zdravko Ronko.

'Izuzetno važna odredba je da nasilnik ide van iz obitelji'

Ministrica Opačić pohvalila je nastojanja Grada Požege te je prigodom pozitivno ocijenila i uključenje Hrvatske u svjetsku akciju ''Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“ koja se toga dana održavala. 

- Mi smo ponovno pokrenuli financiranje ženskih skloništa za koja ćemo osigurati novčanu potporu za iduće tri godine. Međutim, ja inzistiram na tome da se počne provoditi zakon o sprečavanju nasilja u obiteljima koji ima jednu odredbu koja je izuzetno važna, a to je da nasilnik ide van iz obitelji. Dosta je toga da mi stalno plaćamo sklonište i da žene i djeca u 3 ujutro moraju ići u sklonište dok zlostavljači ostaju u svojim domovima. Krajnje je vrijeme da pravosuđe počne funkcionirati na način da zlostavljač ide van – poručila je ministrica Opačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 360
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu