Obavijesti

News

Komentari 159

'Dosta sam čekao. Izlazim iz HDZ-a jer nisam dobio posao'

'Dosta sam čekao. Izlazim iz HDZ-a jer nisam dobio posao'
1

HDZ-ovac Igor Franolić izlazi iz stranke. Nakon što se dva puta u tri godine prijavljivao za posao u upravi Hrvatskih cesta, a i nije ga dobio, poručio je premijeru Plenkoviću da mu je dosta čekanja

VIDEO

Nakon što je 18 godina čekao dobru poziciju i dobar posao, HDZ-ovac Igor Franolić poručuje Plenkoviću: "Gospodine Plenkoviću, mislim da sam dosta čekao. Odlazim časno i uzdignute glave."

Franolić je u razgovoru za Varaždinske vijesti rekao da je u stranci obnašao niz funkcija i ostvario dobre rezultate, no da ga stranka ne treba. 

- Ostavku na članstvo podnosim umoran od čekanja, a nespokojan zbog udaljavanja od demokršćanskih vrijednosti. Jednako tako razočaran sam s rezultatima koje postiže HDZ na razini Gradske organizacije Ludbreg na posljednja tri izbora. No, ni to ne bi bilo presudno, da nisam osobno iskusio sabotažu, opstrukciju i difamaciju od strane županijskog predsjednika HDZ-a Anđelka Stričaka - rekao je Franolić.

Dodao je da je unatrag četiri godine trpio unutarstranačko maltretiranje i represiju. Upućen je i na Časni sud, a zatim mu je oduzeto pravo glasovanja ili kandidiranja na posljednja dva unutarstranačka izbora, a sve po nalogu predsjednika ŽO HDZ-a, žali se Franolić. 

'Ostvario sam najveći uspjeh HDZ-a u Ludbregu' 

Istaknuo je da je ostvario najveći uspjeh HDZ-a u Ludbregu ikad i trijumfalno pobijedio na izborima s najviše glasova. Ali, tvrdi on, postao je prijetnja ŽO HDZ-a Anđelku Stričaku. 

- Četvrta je godina otkako sam na Časnom sudu, ali nikad suđen, nikad osuđen; oduzeo mi je sva prava koje proizlaze iz Statuta stranke - rekao je. 

Objasnio je i kako se u tri godine dva puta prijavio na natječaj za člana Uprave Hrvatskih cesta, ali i druga radna mjesta. Bez rezultata. 

- Prvi natječaj je poništen, a na drugom mi je bilo jasno da sam ispao zbog međustranačkog ustupka između HDZ-a i HNS-a i na koje je mjesto došao Alen Leverić, unatoč tome što su moje kvalifikacije značajno bolje i daleko kompetentnije. Prošle godine javio sam se i na natječaj za šefa odjela Hrvatskih cesta sa sjedištem u Varaždinu. Kad je vidio da ne može ništa, odnosno spriječiti moje imenovanje opet zbog daleko najboljih kompetencija i rezultata testiranja i unatoč lobiranju za mene visokopozicioniranih stranačkih kolega - Stričak je ishodovao poništavanje natječaja. Ove godine ponovo je raspisan isti natječaj za šefa odjela Hrvatskih cesta sa sjedištem u Varaždinu, opet sam se javio i prije nekoliko dana natječaj je opet poništen - objasnio je. 

'Čekao sam to kao oca da dođe iz rata' 

- Čekao sam dane i mjesece, čekao sam i kao mali svog oca, hrvatskog branitelja, vukovarskog branitelja, koji je jedan od rijetkih posljednjih policajaca koji je uspio izvršiti proboj po kukuruzištu i onda doći u Zagreb i podnijeti prijavak Vrhovnom zapovjedniku i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Gospodine Plenkoviću, mislim da sam dosta čekao. Odlazim časno i uzdignute glave - na kraju je zaključio Franolić. 

Igor Franolić je magistar prometnih znanosti, nogometni sudac i nekadašnji HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ludbrega. Bio je i direktor Lukoma u kojem je imao menadžerski ugovor s otpremninom od 823 tisuće kuna. U stranci je obnašao niz različitih funkcija, od onih u mladeži HDZ-a i temeljnom ogranku pa do dužnosti zamjenika predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Ludbreg, člana Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije i člana nacionalnog Odbora za promet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava