Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dotrajali su: Hitno će sanirati čak pet vijadukata i most Krk

None Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Sanirat će se vijadukti Bukovo u smjeru Rijeke, Zalesina u smjeru Rijeke, Golubinjak u smjeru Rijeke te Zečeve Drage u oba smjera. Svi ovi objekti nalaze se na tzv. Snježnoj dionici autoceste u Gorskom kotaru

Tvrtka Autocesta Rijeka - Zagreb kreće u veliku sanaciju čak pet vijadukata na autocesti Zagreb - Rijeka i mosta Krk. Procijenjena vrijednost radova je oko 100 milijuna kuna, saznaje Jutarnji list čiji izvori ističu da promet nije ugrožen, ali se objekti zbog dotrajalosti moraju sanirati.

Sanirat će se vijadukti Bukovo u smjeru Rijeke, Zalesina u smjeru Rijeke, Golubinjak u smjeru Rijeke te Zečeve Drage u oba smjera. Svi ovi objekti nalaze se na tzv. Snježnoj dionici autoceste u Gorskom kotaru. Zajedničko im je da svi imaju sandučasti nosivi raspon. Prema riječima sugovornika Jutarnjeg, glavni razlog oštećenja vijadukata su enormne količine soli koje se tijekom zime prosipaju po prometnici te pogreške prilikom projektiranja i izvođenja objekata. Naime, kloridi iz soli za posipanje glavni su agens oštećenja armiranobetonske nosive konstrukcije vijadukata.

 

Komentari (8)
  • Malo lažemo ha? Soljenje je krivo? Onda Krčkog mosta odavno ne bi bilo, njega stalno soli posolica. Priznajte lošu kvalitetu radova i završili smo priču. Isto kao srušeni vijadukt kod Genove - loša izvedba radova.

    23. 10. 2018,   00:51
  • po ovome ispada da je jeftinije ne solit uopće te vijadukte i zatvorit autoput dok je takvo kritično vrijeme nego ulupat svakih par g po 20 miliona kn u svakoga

    22. 10. 2018,   20:17
  • toliko o kvaliteti izrade naših autocesta.

    22. 10. 2018,   19:52