Obavijesti

News

Komentari 60

Doživio je obiteljsku tragediju: Od naslovnice do potjernice

Doživio je obiteljsku tragediju: Od naslovnice do potjernice
2

Petra Dukarića (47), veterana Tigrova, osumnjičenog da je u srijedu ujutro u Kaštel Gomilici nožem pokušao ubiti ženu (56) s kojom je bio u vezi, uhitili su kraj Varaždina

VIDEO

Petra Dukarića su nakon uhićenja prevezli na odjel psihijatrije u splitsku bolnicu jer se nalazio u teškom psihičkom stanju. U bolnici su ga čuvali policajci, a nakon što se dovoljno oporavio, odveli su ga na kriminalističko istraživanje. Nakon toga će u tužiteljstvo koje će, vjerojatno, od suca istrage zatražiti da mu se odredi istražni zatvor.

Dukarića sumnjiče da je ženu s kojom je bio u vezi, u srijedu ujutro nešto iza 5 sati nakon prepirke, napao nožem u prizemlju podstanarskog stana u Kaštel Gomilici.

Teško ju je ozlijedio po grudnom košu, rukama i tijelu. Žena je zadobila i ubodnu ranu gornjeg dijela abdomena te je u smrtnoj opasnosti prevezena u splitsku bolnicu. Odmah su je operirali te je u srijedu poslijepodne bila izvan životne opasnosti.

Susjedi u Kaštel Gomilici kažu kako u srijedu ujutro nisu ništa čuli. Dodaju i kako ni žrtvu ni Dukarića gotovo nikad nisu vidjeli.

Policija je neposredno nakon napada na ženu znala identitet napadača, ali je on pobjegao i bio im je nedostupan. Odmah su na svojim internetskim stranicama objavili njegovu fotografiju i zamolili građane za pomoć. Uhitili su ga njihovi kolege iz varaždinske policije u srijedu poslijepodne.

- Nitko ne opravdava ovaj njegov čin, to nas je sve šokiralo - rekli su nam Dukarićevi ratni drugovi navodeći kako je on jedan od rijetkih koji se iskreno borio za Hrvatsku.

U Domovinski rat je otišao s 18, 19 godina. Prošao je sva ratišta. U Tigrovima je bio do 2002. godine, kad je na svoj zahtjev raskinuo radni odnos, kažu njegovi suborci.

Nakon vojske radio je u Francuskoj. Navodno je imao problema s francuskim vlastima pa se vratio u Hrvatsku. Prije nekoliko godina, navode njegovi ratni prijatelji, doživio je obiteljsku tragediju. Dukarić je mnogima poznat s jedne od najupečatljivijih i najpopularnijih fotografija iz Domovinskog rata. Fotografija je snimljena u Starom Grabovcu nedaleko od Novske krajem 1991. godine, kad je imao 19 godina. Na fotografiji se vidi mladi vojnik s maramom zavezanom oko čela i cigaretom u kutu usana na tenku za protuavionskim mitraljezom. Na zidu kuće iza vojnikovih leđa vidi se grafit s imenom svjetski poznate grupe Guns N’ Roses.

Od fotografije je napravljen i antiratni plakat. Plakat je u središtu imao portret Petra Dukarića, a pri vrhu dodan natpis “Živi i pusti živjeti”, u engleskom originalu “Live and let live”, parafrazirajući pjesmu poznate grupe “Live And Let Die”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca