Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Doživjeli smo dno, premijer se proglasio vlasnikom svih nas'

None Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Vlada je sastavljena političkom trgovinom između HDZ-a, HNS-a, manjinskih predstavnika i drugih političkih-trgovačkih društava ili pojedinaca kazala je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno

Naš dragi vođa Andrej Plenković izjavio je ”Povjerenstvo je moje… Ne pod Vladom, čak isključivo poda mnom i ja mogu njime predsjedavati kad god hoću" i time i službeno sebe proglasio vlasnikom države i svih nas. Nakon hapšenja i kažnjavanja onih koji su se usprotivili ovakvoj vladavini prelazimo u novo doba, kada se više niti ne srame priznati da u njihovim glavama oni posjeduju ovu državu i sve građane u njoj, stoji u priopćenju stranke Pametno.

- Mnogi će reći da pretjerujemo, ali zaista smo zabrinuti ovakvom retorikom demokratski izabranih predstavnika vlasti, koji su očigledno zaboravili što je demokracija i kako ona funkcionira. Iako, valja se podsjetiti da ova vlada ima pravni, ali nema demokratski legitimitet, jer je nije izabrala većina građana - kazala je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno te dodala da je Vlada sastavljena političkom trgovinom između HDZ-a, HNS-a, manjinskih predstavnika i drugih političkih-trgovačkih društava ili pojedinaca.

- Stranka Pametno najoštrije se protivi ovakvoj retorici. Demokratske institucije ne pripadaju pojedincima niti strankama, nego cijelom društvu i njihovo pažljivo građenje na temeljima liberalne demokracije je apsolutni minimum, čak i u najtežim vremenima. Posebno je tužno što predsjednik Vlade koristi ovu retoriku u kontekstu obrazovne reforme, gdje se obraćamo djeci i mladima, i gdje svaka riječ mora biti pažljivo birana kako im ne bi ubili i zadnju nadu da grade moderno društvo zajedno s nama, a ne da odlaze i grade neka druga društva - navodi se u priopćenju stranke Pametno.

- Stoga molimo premijera da se ispriča svim građanima i pokaže barem tragove poniznosti koja se očekuje od ljudi koji vode demokratska društva - zaključuju.

Komentari (76)
  • ja mislila da sam tu bahatost samo ja uočila ,najgori, kada sam mislila da zoki nema konkurencije ,nadmašio ga anemični sto puta

    6. 9. 2017,   18:37
  • budete vi još žalili za Zokijem

    6. 9. 2017,   18:40
  • S tom namjerom je i došao na vlast !

    6. 9. 2017,   19:13