Obavijesti

News

Komentari 61

"Dozvolili ste da ubiju reformu, a na čelu imate plagijatora..."

Glavašević je prozvao Ministarstvo znanosti i obrazovanja i njegovo čelništvo. Dozvolili ste da se porezna reforma prelomi preko leđa studenata, kazao je

VIDEO

Saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević 'iskoristio' je u četvrtak raspravu o izmjenama dvaju obrazovnih zakona kako bi opetovano prozvao Ministarstvo znanosti i obrazovanja i njegovo čelništvo.

- Dozvolili ste da ubiju Kurikularnu reformu, imate na čelu osobu koja je dokazani plagijator, dozvolili ste da se porezna reforma prelomi preko leđa studenata, šutili ste kada Vlada u maniri pijanog milijardera ..., rekao je Glavašević predstavniku Ministarstva u raspravi o izmjenama i dopunama zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama po kojima se briše odredba koja propisuje da ravnatelji škola moraju imati licence za rad, te da je rok za to 1. siječnja 2017. godine.

"To se radi s obzirom da do danas nisu stvorene osnovne pretpostavke za licenciranje ravnatelja", objasnio je državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Hrvoje Šlezak.

No, naglasio je da obveza licenciranja i dalje ostaje na snazi, da ravnatelji škola koji su se 1. siječnja 2017. zatekli na dužnosti nastavljaju ih obnašati do isteka mandata, a u školama u kojima mandat ravnateljima istječe prije stupanja na snagu predloženih zakona, predlaže se primjena instituta vršitelja dužnosti ravnatelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz to, predloženim izmjenama, definiran se i načina stjecanja prava na pomoćnika u nastavi ili stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju.

Bivši SDP-ovac, danas nezavisni Tomislav Žagar, slaže se s prolongiranjem obveze o licenciranju, ne i da "postoji licenca koju izdaje HDZ", a što je, kaže, slučaj u njegovoj županiji. "Ni čistačica u školi ne može biti ako nije u HDZ-u. Ovo je politički odabir i tome treba stati na kraj", poručio je zastupnik.

Hrvatski sabor u četvrtak je rad nastavio bez, uobičajenih zahtjeva za stankom, nakon kojih zastupnici, mimo dnevnog reda, govore o temama koje drže aktualnima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.