Obavijesti

News

Komentari 3

Dr. Ognjen Šimić: Mogli bi me i ubiti pod narkozom

Dr. Ognjen Šimić: Mogli bi me i ubiti pod narkozom
9

Najpoznatiji slučaj korupcije u zdravstvu nastavili su svjedočenjem krunske svjedokinje Krajnović. Ona je liječniku navodno platila za operaciju oca

VIDEO

Bilo mi je izrazito loše, supruga me odvela na Hitni trakt riječkog KBC-a. Liječnici su rekli da hitno moram biti hospitaliziran. Radnjama Uskoka doveden sam u opasnost, pa je supruga zaključila kako je bolje da odem na liječenje u Zagreb. Pa mogli bi me ubiti pod narkozom oni koji su svjedočili protiv mene, objašnjavao je na riječkom Županijskom sudu dr. Ognjen Šimić (53) razloge svoje hospitalizacije i odgađanje rasprave. Najpoznatiji slučaj korupcije u zdravstvu, u kojem kardiokirurga Šimića terete da je od pacijenata primao mito u najmanje 18 slučajeva ne bi li ih preko reda stavio na popis za operacije, čime je protupravno priskrbio više od 200.000 kuna, nastavili su svjedočenjem krunske svjedokinje Ljerke Krajnović.
- Možda ne izgledam bolesno, ali imam zdravstvenih problema - nastavio je Šimić i zamolio sutkinju Iku Šarić da rasprave traju maksimalno dva sata jer on više od toga ne može izdržati.
- I svjedoci su bolesni, pa ipak dolaze - odgovorila mu je Šarić odbivši molbu. Krajnović je konačno stala pred sudsko vijeće. Preslušali su i snimku njezinog i Šimićevog razgovora.
"Otac je loše, jako loše, samo spava. Dajte mi telefonski broj pa ćemo ga nazvati. Ukoliko je stanje jako teško, neka dođe za deset dana", čulo se sa snimke.
Šimić je opet govorio kako nikog od svjedoka koji su tvrdili da su mu dali novac u životu nije vidio. No Ljerka Krajnović mu je, očito, ostala u sjećanju jer je slučaj njezina oca posebno izdvojio i komentirao.
- Ivanu Krajnoviću miješanjem Uskoka načinjena je velika šteta, on bi bio puno bolje da sam ga ja operirao. Bio je prihvaćen za operaciju i taj sam slučaj imao u malom prstu - rekao je Šimić. Negirao je da je od Ljerke primio kuvertu.
- Naravno da je primio kuvertu. Uzeo je dokumentaciju u kojoj je bila. Iz dokumentacije je izdvojio kuvertu, stavio je na stol i vratio mi papire. Sve će se vidjeti na snimci - tvrdila je Krajnović. Mister Five je, kako su zvali Šimića, pitao Ljerku zašto potiče govor mržnje protiv njega.
- Samo sam govorila istinu, ništa nije rečeno iz mržnje. A medijima sam davala izjave jer ste i vi mene blatili i sramotili po novinama - kazala je.
U sudnici se moglo čuti i da je Ljerki netko iz krim-policije rekao kako može birati gdje će operirati oca. Sutkinja Šarić ju je na to pitala je li Uskok uvjetovao da će otac biti operiran bude li ona njihov pouzdanik?
- Nisu ništa uvjetovali. Pristala sam na suradnju s njima jer mi je bilo bitno da otac bude što prije operiran. Policijskim je automobilom prevezen u zagrebačku bolnicu Rebro - dodala je Krajnović. Rasprava se nastavlja u utorak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...