Obavijesti

News

Komentari 84

'Dragan Vasiljković je simbol velikosrpske politike i agresije'

'Dragan Vasiljković je simbol velikosrpske politike i agresije'
3

Odluka Australije da izruči svog državljanina pokazuje da vjeruje hrvatskim institucijama. Optužbe koje dolaze iz Srbije štete njihovom ugledu, kažu u HDZ-u

VIDEO

Vrlo sam zadovoljan što je Dragan Vasiljković izručen Hrvatskoj jer je on jedan od simbola velikosrpske politike i agresije na Hrvatsku i drago mi je da će se naći pred hrvatskim sudom, rekao je Goran Jandroković (HDZ) napominjući da je to važno zbog žrtava, povijesne istine i povezanosti koje je Srbija u ono vrijeme imala sa svim što se zbivalo u Hrvatskoj. Prokomentirao je i sumnje srbijanskih vlasti da Vasiljković u Hrvatskoj neće imati pošteno suđenje. 

- Optužbe koje dolaze sa srpske strane su apsurdne. Hrvatska je članica EU. Prošli smo vrlo zahtjevne pregovore, naše institucije dobile su izvrsne ocjene, a i sama odluka Australije da izruči australskog državljanina pokazuje da vjeruje hrvatskim institucijama. Optužbe koje dolaze iz Srbije samo štete njihovom međunarodnom ugledu i poziciji. Mislim da je konačno došlo vrijeme da prihvate svoju odgovornost, povijesnu istinu i da se suoče s realnošću te ako zaista žele naprijed da se ozbiljno prime posla i transformiraju svoje društvo po uzoru na države koje su danas u EU - rekao je Jandroković. 

Siguran je da će sudski postupak protiv Dragana Vasiljkovića pokazat što se događalo. 

- Koliko znamo Dragan Vasiljković je bio izravno povezan sa Službom državne sigurnosti, ona ga je regrutirala i po njihovom naređenju je stigao u Hrvatsku tako da vjerojatno ta nervoza koja dolazi iz Beograda je povezana s odgovornošću koja će se vjerojatno u ovom postupku dokazati i onima koji su tada sjedili u Beogradu - uvjeren je Jandroković. 

"Srbija ima nekoliko problem vezanih uz pravosuđe"

Vesna Škare Ožbolt (DC) od srbijanskih vlasti očekivala je da imaju malo veće i pravednije kriterije, vjeruju istini i pravdi te da radi na normalizaciji odnosa. 

- Ovakve izjave apsolutno štete normalizaciji hrvatsko-srpskih odnosa stvaraju jednu vrstu nepovjerenja u hrvatski pravosudni sustav i vrijeđaju Hrvatsku - ustvrdila je zastupnica i bivša ministrica pravosuđa. 

Napomenula je da Srbija ima nekoliko problem vezanih uz pravosuđe 

- Ima zakon koji se praktički postavio kao nad zakon za suđenje za ratne zločine i pri tome zloupotrebljava instituciju Državnog tužiteljstva i pravosuđa za provedbu nekih svojih političkih ciljeva drugim sredstvima, a to je da pokušava izjednačiti krivnju i odgovornost te pokušava pretvoriti situaciju agresije u nešto što se zvalo građanski rat - zaključila je Škare Ožbolt. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...