Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dragica Zgrebec o ministru Jakovini: To je sukob interesa!

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 3

SDP-ova potpredsjednica Sabora rekla je kratko kako je slučaj ministra Jakovine sukob interesa. Jandroković smatra da bi bilo moralno da Jakovina ponudi ostavku

Slučaj ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, koji je vlasnik tvrtke koja je dužna 150.000 kuna, među ostalim i Hrvatskim vodama, gdje Jakovina sjedi u upravi, komentirali su saborski zastupnici. Dok HDZ-ovci traže ministrovu ostavku zbog pravnog, ali i moralnog prekršaja, njegovi stranački kolege su podijeljeni.

- To je sukob interesa - kratko je rekla SDP-ova potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec. Nenad Stazić (SDP) bio je blag prema ministru.

- Mislim da će ministar to srediti u skladu sa zakonom - rekao je Stazić.

Ostali SDP-ovci vješto su izbjegli komentirati slučaj. Igor Dragovan novinare je prvo pitao u vezi čega ga trebaju, a nakon što je saznao morao je požuriti u sabornicu, bez komentara. Ni ministar Orsat Miljenić ništa nije htio reći, ali zato oporba nije ostala bez teksta.

- Nema dileme da je ministar u sukobu interesa - rekao je Jandroković, koji smatra da je Jakovina, osim što nije prijavio dug tvrtke i prijenos upravljačkih prava, pokazao izostanak etičnosti.

- Bilo bi moralno da sam ponudi ostavku. Ako ne, od premijera bi bilo politički odgovorno da ga smijeni - smatra Jandroković.

Komentari (83)
  • Njih 150 u Saboru je u sukobu interesa protiv nas kao naroda.

    10. 12. 2012,   16:30
  • Pa kao prvo kako će on voditi Hrvatsku poljoprivredu ako nije uspio voditi svoju poljoprivrednu ljekarnu koja je propala tako želi uništiti Hrvatsku poljoprivredu vjerojatno. Kao drugo ako ja ne platim doprinose ili pdv do kraja mjeseca odma stižu kazne, kamate i ostalo i prijetnje ovrhom, a on zato šta je ministar netreba 4 godine platiti i nikome ništa, pa ljudi gdje toga ima? Dok proda firmu onda će platiti, pa dojdi kao običan građanin u poreznu i reci platit ću doprinose ili pdv kad prodam stoku ili sl. pa nitko te ne doživljava uopće, a on može sve... njega treba odma smjeniti ili da nam bude primjer kako političari sve mogu a mali građani šuti i trpi.... <hvala

    10. 12. 2012,   16:38
  • Ima li itko u Saboru ili Vladi RH od 1991. do danas a da je bio iole pošten ili moralan?

    10. 12. 2012,   16:51