Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dragičević poručio: 'Možete me jedino ubiti, idem do kraja!'

None Foto: Željko Hladika/24sata

MUP-a RS 'stoji iza brutalnog Davidovog ubojstva', a sukrivcima je označio tužitelja Dalibora Vreću, koji vodi istragu o cijelom slučaju, kao i banjolučkog okružnog tužitelja Želimira Lepira

Davor Dragičević, otac mladića Davida koji je pod nerazjašnjenim okolnostima pronađen mrtav u Banjoj Luci u ožujku prošle godine, oglasio se u srijedu porukom da neće odustati od traganja za istinom o smrti svog sina, a za zataškavanje cijelog slučaja ponovo je označio odgovornim politički vrh u Republici Srpskoj te policiju i pravosuđe u tom entitetu.

Dragičević je nestao 30. prosinca prošle godine nakon što je policija u Banjoj Luci silom rastjerala prosvjednu šetnju pripadnika skupine Pravda za Davida, a u srijedu se oglasio porukom na Facebook profilu te skupine.

OTAC POKOJNOG DAVIDA Dragičevića terete za pokušaj 'nasilnog rušenja poretka RS'

Napisao je kako vrh MUP-a RS 'stoji iza brutalnog Davidovog ubojstva', a sukrivcima je označio tužitelja Dalibora Vreću, koji vodi istragu o cijelom slučaju, kao i banjolučkog okružnog tužitelja Želimira Lepira.

POGLEDAJTE VIDEO:

'izravno je odgovoran Milorad Dodik'

Dodao je i kako je zbog smrti njegova sina izravno odgovoran Burle, što je pogrdni naziv kojega u skupini Pravda za Davida koriste za sadašnjeg predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kao i Čvoka, kako u skupini zovu ministra unutarnjih poslova RS Dragana Lukača.

OBJAVILI ZA ŠTO GA TERETE Dragičević htio pregovarati o predaji, policija ne želi ni čuti?

- Možete me jedino ubiti i ništa više, ja idem do kraja - napisao je Dragičević dodajući kako mir i dostojanstvo nemaju svrhu u sadašnjim okolnostima.

Davidova majka napustila Republiku Srpsku

Ovo je Dragičevićeva druga poruka na društvenim mrežama od odlaska iz Banje Luke na nepoznatu lokaciju. On tvrdi kako mu vlasti u RS-u pripremaju zatvor i likvidaciju te kako im ne kani dopustiti da ponovo učine isto ono što su napravili njegovu sinu.

PROSVJEDI U BANJA LUCI Zbog Dragičevića tisuće ljudi je izašlo na ulice: Oni žele pravdu

Banju Luku je napustila i Suzana Radanović, Davidova majka, no pripadnici skupine Pravda za Davida nastavljaju se svake večeri okupljati pred sabornom crkvom u tom gradu i simboličnim paljenjem svijeća podsjećaju na zahtjev da se otkrije istina o Davidovoj smrti jer vjeruju kako je on ubijen, a da vlast tu činjenicu pod svaku cijenu pokušava prikriti. 

Komentari (8)
  • On se bori za istinu protiv iste one vlasti koja je poubijala na stotine djece u ratu a za kojih ni dan danas nema pravde-Davore slobodno traži pravdu za Davida al spominjući i onu djecu koju je vojska ubila u ratu u BiH a u kojoj si ti bio-tad možda i bude pravda zadovoljena!!!

    23. 1. 2019,   15:33
  • Opet ovaj probisvijet

    23. 1. 2019,   15:27
  • taj se bu ucrval v toj jakni

    23. 1. 2019,   16:40