Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drago Ivić je od nepoznate žene na vrijeme dobio srce

None Foto: D. Urukalović 3

Prvi pacijent kojeg je na KBC-u Rebro spasilo mehaničko srce, u subotu ujutro je dobio i pravo. Stiglo je iz Splita, a donorica je nepoznata žena

Prognoze su odlične, a novo srce kuca samo, rekao nam je šef kardiokirurgije KBC-a Rebro dr. Bojan Biočina, koji je s dr. Hrvojem Gašparovićem pacijentu Dragi Iviću (44) u subotu presadio srce.
Drago je od 26. rujna živio zahvaljujući mehaničkom srcu koje su mu prvom u Hrvatskoj ugradili na Rebru. Upravo mu je mehaničko srce ulijevalo vjeru u život te davalo nadu da će dočekati i pravo. Trajala je utrka s vremenom jer je Drago na mehaničku pumpu mogao biti prikopčan najdulje 30 dana. U subotu ujutro srce je stiglo iz Splita, a donorica je nepoznata žena. Neslužbeno smo doznali da je doživjela moždanu smrt te da nije tragično stradala.
Dr. Biočina je naglasio da je transplantacija prošla rutinski te da novom srcu nije trebala pomoć mehaničkog nakon presađivanja. Budući da je mehanička pumpa  sada slobodna, na KBC-u Rebro već imaju u planu nove pacijente kojima će ona spasiti život.

Komentari (8)
  • Brz oporavak želim tom jadnom čovjeku koji je prošao i još uvijek prolazi trnovit put da bi preživio. Svaka čast liječnicima i ostalom medicinskom osoblju koje je zaslužno da je ovaj čovjek još uvijek živ.

    11. 10. 2008,   22:16
  • Ovo je prava vijest! I želim čovjeku potpuno ozdravljenje uz novo srce... Bog mu dao još dosta zdravih godina života...

    11. 10. 2008,   23:02
  • Konačno lijepa vijest...želim svu sreću ovome napaćenom čovjeku i da mu vrijeme oporavka uspješno prođe i neka što prije udahne život punim plućima i neka srce kuca još mnogo godina....sretno.!

    11. 10. 2008,   22:09