Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drago je nožem ubio Jadranku: 'Nikada ju nisam zlostavljao...'

None Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL 2

Drago Bošnjak (46) ubio je Jadranku Šošić (43) kuhinjskim nožem oštrice 23 centimetara u 1.30 sati u obiteljskoj kući u u Ulici Slavoljuba Kostinčera u Petrinji 23. svibnja 2018. godine

Nikada ju nisam niti psihički niti fizički zlostavljao. Nikada ju nisam udario niti joj rekao bilo kakvu ružnu riječ, branio se Drago Bošnjak na Županijskom sudu u Sisku dodavši kako je ustvari Jadranka Šošić njega vrijeđala i psihički maltretirala.

Tvrdio je kako je njegova izvanbračna supruga bila jako ljubomorna, da je vodila je život kakav je htjela, da su kod nje bili zajednički novci i kako je ona odlučivala o svemu, a on joj ništa nije branio. Samog ubojstva, koje je priznao, tvrdio je Bošnjak na suđenju, ne sjeća se, a zbog događaja se kaje i žali

Bošnjakov sin, koji je jedno vrijeme živio s ocem i Jadrankom Šošić, ustvrdio je kako je ona bila ljubomorna i da je njegovu ocu kontrolirala mobitel.

- Pregledavala mu je SMS poruke i pozive, zabranila mu da ima vlastiti mobitel tako da su jedno vrijeme imali zajednički mobitel, a optuživala ga je i da se viđa s drugim ženama - rekao je svjedok dodavši kako se zbog svega toga njegov otac u jednom trenutku pokušao ubiti. 

ubojstvo | Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

No kćer ubijene rekla je kako joj je majka pričala kako je okrivljenik bio posesivan, kako nikuda nije smjela ići bez njega, da bi ju uvijek pratio gdje god bi ona išla, a u isto vrijeme je imao i ljubavnu vezu sa drugom ženom.

- Majka mi je ispričala kako je okrivljenik u njezinoj kući prijetio samoubojstvom kada ga je ona htjela napustiti. Tada je izvadio nož i prijetio da će se ubiti ako ga ona ostavi. Zatvorio se u kupaonicu i nije izlazio van te je  majka pozvala policiju - rekla je svjedokinja dodavši da joj je majka u više navrata željela prekinuti tu vezu, ali ju je Bošnjak molio da se pomire pa bi ona popustila i pomirila se s njim.

Nakon ubojstva susjedi su tekli kako je Jadranka bila je jako dobra, draga i vrijedna žena.

- On je bio ljubomoran. Neko vrijeme je živjela kod njega u Sunji, no onda se vratila u svoju obiteljsku kuću u Petrinju, u kojoj ju je ubio - rekli su susjedi lani.

Nije mogao biti s njom, a niti bez nje

- Njihovi međusobni odnosi bili tada teško poremećeni, a svađe su eskalirale kritičnog dana kada je okrivljenik na ovaj način odlučio prekinuti njihov međusobni odnos, jer, kako je i iskazao u svojoj obrani, on ju je volio, ali nije mogao niti s njom, a niti bez nje -  stoji u obrazloženju presude Županijskog suda u Sisku. 

Kod izricanja nepravomoćne presude od 14 godina zatvora sudsko vijeće olakotnim je cijenilo Bošnjakovu neosuđivanost, smanjenu ubrojivost, činjenicu da je otac četvero djece, njegovo kajanje i žaljenje dok posebnih otegotnih okolnosti vijeće nije pronašlo.

Nakon objave nepravomoćne presude Bošnjaku je po automatizmu produljen istražni zatvor u kojemu se nalazi od 23. svibnja 2018. Vrijeme provedeno iza rešetaka uračunava mu se u kaznu. 

Komentari (13)
  • Nije zlostavljao, na taj način je pokazivao svoju veliku "ljubav"

    27. 3. 2019,   17:13
  • Nije je zlostavljao samo je ubio

    27. 3. 2019,   15:21
  • svatko se branio i sebe prikazivao u lijepom svijetlu ,živim u drugoj ulici od kuće u kojoj se dogodilo ubojstvo a koliko znam ona nije imala velikog druženja sa susjedima pa tako i jako malo susjedi znaju o njoj,naravno da će svako djete štititi svoju majku ,odnosno oca.....nedaj bože nikome....

    27. 3. 2019,   16:07