Obavijesti

News

Komentari 25

Drago je radniku sagradio kuću: 'Mogu se okupati kao čovjek...'

Drago je radniku sagradio kuću: 'Mogu se okupati kao čovjek...'
1

BiH: Iako je Dževad Đulan počeo raditi na Vukovićevoj farmi tek prošle godine, bio je zadovoljan njegovim radom, pa se i on potrudio da za njega napravi uvjete prosječne, možda i nadprosječne za ove prostore

VIDEO

Ovo je moj najsretniji dan u životu. Dobio sam na korištenje pravu bosansku vilu opremljenu sa svim potrebnim uređajima. Mogu se kao čovjek okupati nakon što namirim stoku u štali. Prezadovoljan sam i zahvalan svom direktoru Draganu koji me osigurao kao svoga radnika, rekao je vidno uzbuđen Dževad Đulan iz Zenice, pastir koji radi na farmi Drage Vukovića iz Potkraja.

Poduzetnik iz BiH kojeg od milja zovu Božijak odlučio je nagraditi svojeg vrijednog radnika, i to na najbolji mogući način - osigurao mu je topli dom pa Dževad više neće spavati u kamp prikolici, piše flash.ba.

Dževad je objasnio da je u kamp kućici provodio i ljeta i zimi. Prije nekoliko dana, zahvaljujući svojem direktoru, preselio je u pravu kuću, opremljenu grijanjem, novom kupaonicom, kuhinjom, perilicom za rublje. 

Kada se počeo baviti ovčarstvom, Drago Vuković iz Turbeta kraj Travnika, nije bio vođen isključivo profitom. 'To je bilo nešto između profita i hobija. Ali sada, kako stvari stoje, vjerojatno će ovo prerasti u ozbiljan posao, izjavio je Vuković u reportaži Sreća Stipkovića, objavljenoj na YouTubeu.

'Htio sam da ima uvjete za život dostojan čovjeka'

- Cilj nam je bio da podignemo malo standard, kako u stočarstvu i poljoprivredi, u ovim zimskim uvjetima kada je svima to najteže, pa je onda odlučio investirati u veliki objekata, pa je sagradio još jedan manji objekt, jer je vidio da u selu stari običaju izumiru i nestaju. Sada ima 350 ovaca i pokazuje da predani rad donosi rezultate. 

Vuković je kazao da je Dževada upoznao prije deset, petnaest godina. Iako je počeo raditi na Vukovićevoj farmi tek prošle godine, bio je zadovoljan njegovim radom, pa se i on, kako kaže, potrudio da za njega napravi uvjete prosječne, možda i natprosječne za ove prostore. 

- Kad sam vidio da Dževad odlično obavlja posao odlučio sam da za njega izgradim suvremenu kuću sa svim uređajima. On brine o 350 ovaca vrlo dobro i zašto ne bi živio život dostojan čovjeka. Farma je među najsuvremenijim u regiji, tako da danas i nije teško biti pastir, iako mnogi bježe od ovog zanimanja - dodao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.