Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drago Plečko u samo 40 dana izgubio 10 kilograma

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Poznati alternativac odlučio je otopiti kilograme zbog bolova u leđima. Prekinuo je dijetu prije 12 dana, a još mu se nijedan kilogram nije vratio

Zbog čak 104 kilograma koje je imao prije gotovo dva mjeseca, poznati hrvatski alternativac Drago Plečko počeo je osjećati svakodnevnu, nepodnošljivu bol u kralježnici. Višak svojih kilograma je odlučio otopiti bez gladovanja i pretjerane tjelesne aktivnosti.
- Najvažnije je jesti dok se ne osjeti prva sitost. Ne smijete prestati jesti prije nego što osjetite da ste siti niti nastaviti nakon što ste se najeli - rekao je Plečko, koji je u samo 40 dana smršavio deset kila. Sastavio je jelovnik za dijetu. Najprije je provjerio kiselost urina i shvatio da mora izbjegavati jedino sol i sodu bikarbonu. Jeo je samo tri puta na dan i to u točno određeno vrijeme. Za doručak je jeo voće. Pojeo bi i do četiri banane. Kobasice od soje prelivene maslinovim uljem, uz rižu i kuhanu brokulu bile su mu omiljene za ručak. Nije se odricao ni deserta. Jeo je po tri pudinga od soje ili voćne jogurte.
- Užasno sam lijen kad je tjelovježba u pitanju, tako da sam svaki dan hodao oko 20 minuta, tek toliko da se malo zadišem. U teretanu nisam ni zavirio - otkrio je. Sjetio se susreta s budističkim svećenicima iz Koreje koji su znali poseban trik kojim se razvija imunost na osjećaj gladi. Riječ je o posebnim vježbama disanja, kojima se kontrolira rad trbušnih mišića, a bitno je ispravno držati tijelo.  Diše se prvo na jednu, pa na drugu nosnicu. Prekinuo je dijetu prije 12 dana, a još mu se nijedan kilogram nije vratio.

PRIJATELJI MISLE DA SAM BOLESTAN, A NSAM BIO ZDRAVIJI
Plečko tvrdi da su prijatelji zaprepašteni njegovim izgledom, odnosno velikim gubitkom kilograma u jako kratkom roku. Zbog toga su u početku bili zabrinuti jer su mislili da je bolestan, no on kaže da se nikad nije bolje osjećao.

Komentari (13)
  • možda prakticira \"zurenje u sunce\"

    26. 11. 2009,   20:20
  • ovo su gluposti!!! dokazano je da se masno tkivo može izgubiti oko 450g - 600g TJEDNO!!! možete vi više izgubiti na kilaži ali to nije masno tkivo već voda i mišićna masa. on je ovime narušio svoje zdravlje iako kaže da se nikada nije bolje osječao a to je što je \"lakši\" te kile će mu se vratiti sigurno. kad gubite na kilaži onda to treba polako - 2 kile u mjesec dana otprilike a ne 10 kila u 40 dana. ako izgubite više onda to nije masno tkivo a organizam zatvori svoje masne ćelije zbog naglog gubitka kilograma pa tek onda počinjete gubiti samo vodu koja se kasnije vrati kao što je slučaj kod ovoga. zapamtite da organizam ne dijeli vaše želje kada želite izgubiti salo več on to ne želi i pokušat će ga zadržati ako osjeti da je ugroženo izgladnjivanjem jer nam je i salo potrebno za imunitet, toplinu...

    26. 11. 2009,   21:07
  • Bravo, to je prava dijeta. Jedes sve ali ne previse, nego umjereno uz kontrolu. I puno voca i povrca! A ne ono da gladujes i jedes odredeno. :)

    26. 11. 2009,   20:19