Obavijesti

News

Komentari 3

Policajci na Ugljanu su zbrinuli Dance: Stradala im je jedrilica

Policajci na Ugljanu su zbrinuli Dance: Stradala im je jedrilica
6

Nautičari, četvero odraslih Danaca s dvoje male djece, sidrili su u luci, ali je sidro popustilo zbog jakog vjetra. Jedrilica je stradala, ali nautičari su se spasili. Na cesti su ih zatekli policajci i ponudili im smještaj

VIDEO

Izrazito jako nevrijeme poremetilo je planove za plovidbu brojnim turistima. Pune ruke posla su imale sve lučke kapetanije i spasioci koji su u noći na ponedjeljak kraj otoka Molata spasili čak 56 ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:45

Kroz cijelu večer je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) Rijeka primila 150 dojava.

Spasili 50 djece kod Molata 

Prvu dojavu o nesreći MRCC Rijeka zaprimila je nešto poslije 22 sata. Pet jedrilica s ukupno 50 djece i šestero odraslih nasukale su se u uvali Jaz na sjevernom dijelu Molata. Lučka kapetanija Zadar i Pomorska policija Zadar krenule su u spašavanje te su ubrzo svih 56 ljudi prevezli na sigurno. 

Talijanski tinejdžeri nasukali se na Molatu: Čekaju da ih spase
Talijanski tinejdžeri nasukali se na Molatu: Čekaju da ih spase

Među spašenima je naviše djece od 10 do 15 godina, državljani Italije i Švicarske, koji su spašeni zajedno sa šest članova posade nasukanih jedrilica, javlja Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Srećom, nitko od njih nije ozlijeđen, a nije uočeno ni onečišćenje mora. 

-  Iskren ću vam biti, ja ovakvo što ne pamtim! Mogu se sjetiti da je 2015. bila jaka tramuntana, ali nikad nije ovako dizalo krovove. Ličilo je na tornado, pa ispred zgrade Lučke kapetanije u Zadru, tu ispred restorana Kornati mareta se penjala na rivu, što nikad nije! Još se utvrđuju štete - rekao je ranije u ponedjeljak Alen Rukavina iz Lučke kapetanije Zadar. 

Nestao sa šestero djece 

Osim na Molatu, spasioci su bili na terenu na cijelom području zadarskog arhipelaga, a sve je okončano bez ljudskih žrtava i ozlijeđenih. Lučka kapetanija Zadar će organizirati izvlačenje potonulih, nasukanih i oštećenih plovila. 

Do jutarnjih sati je trajala potraga i za sedam državljana Češke, jednim odraslim i šestero djece, koji su zadnji put viđeni kako plove između mjesnog kampa u Puntu i Stare Baške. Iako ih do jutra spasioci nisu našli, kasnije im je javljeno da su se vratili sami. 

Tri plovila nasukala su se na Susak, pri čemu nije bilo niti ozlijeđenih, niti onečišćenja mora, javlja Ministarstvo. 

Policajci ponudili smještaj Dancima 

Usidrena jedrilica nasukala se u noći na ponedjeljak i u Kalima na otoku Ugljanu. Nautičari, četvero odraslih Danaca s dvoje male djece, sidrili su u luci, ali je sidro popustilo zbog jakog vjetra. Jedrilica je stradala, ali nautičari su se spasili. Morali su se probijati kroz gustu šumu da bi došli do prometnice.

Na cesti su ih oko ponoći zatekli policajci. Priskočili su im u pomoć te su prenoćili u prostorijama policije u Preku, kamo su prevezli prestrašene nautičare. Danci su ostali bez novca i dokumenata koji su im ostali u jedrilici. Policajci su im pružili smještaj, nahranili ih te jednog od njih, koji boluje od dijabetesa, prevezli po liječničku pomoć. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa