Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drama na moru: Prevrnule se jedrilice nedaleko od Brača

None Foto: snimio čitatelj 5

Sudionik (15) regate je pao u more. Srećom, kasnije je sam isplivao na obalu otoka Brač, odakle se nedugo potom osobno telefonski javio i potvrdio da je neozlijeđen

Akcija za nestalom osobom u moru splitskog akvatorija sretno je završena. Naime, tijekom trajanja tradicionalne 'Mrdujske regate', koja je održana unatoč lošem vremenu, potonulo je jedno plovilo, a jedan je čovjek nestao.

Foto: snimio čitatelj

U subotu u 12.17 sati sudionik regate pozvao je pomoć jer je član posade druge regatne jedrilice imena 'Remorker' pao u more, na udaljenosti oko 500 metara od rta Gomilica, otok Brač. Lučka kapetanija i Gorska služba spašavanja su brzo došli. 

Nestao je natjecatelj (15), državljanin Republike Hrvatske te su se nasukale dvije jedrilice na rtu Gomilica. Jedna od nasukanih jedrilica nedugo nakon nasukanja je potonula, ali su posade u komunikaciji sa službenicima splitske Kapetanije potvrdile da srećom nema ozlijeđenih i da su uspjeli izaći na obalu.

U 13.08 sati je javljeno da je nestali natjecatelj (15) sam isplivao na obalu otoka Brač, odakle se nedugo potom osobno telefonski javio i potvrdio da je neozlijeđen. 

Službenici Lučke kapetanije Split obavljaju očevid o uzrocima pomorske nesreće i nestanka maloljetnog nautičara u moru te nasukanja dvije regatne jedrilice na obalu otoka Brača. 

Oštećenu regatnu jedrilicu su  osigurali od potonuća i oteglili u Bobovišće na otoku Braču, dok je pozicija potonuća druge regatne jedrilice označena kako ne bi predstavljala opasnost za druge sudionike u pomorskom prometu.

Foto: snimio čitatelj

Komentari (21)
  • treba znat jedrit i kad je velika bura, mislim nije jedrenje po jakoj buri za svakog!

    7. 10. 2017,   15:50
  • vidio sam regatu jutros ne znam tko je mogao jutros uopće isplovit bura puhala 100kmh ,,,valovi 5 m

    7. 10. 2017,   18:22
  • A ja, očito krivo, mislio da su jedrilice tako konstruirane da se mogu samo nagnuti ali ne i prevrnuti?! Jer, što se jedrilica više nagne, to je površina udara vjetra na jedra manja. Ovi sudionici regate sigurno nisu bili neki početnici ako su se po buri upustili na regatu. Jel ima tu kakav inžinjer brodogradnje da to malo pojasni?

    7. 10. 2017,   17:25