Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drama na oceanu: Spasili ih nakon 40 dana agonije

None Foto: 24sata/ilustracija 4

U početku se, kažu Stuart i Andrea, nisu previše brinuli, jer su imali dosta hrane i vode. No, pomoć nije dolazila, a zalihe su im se polako topile...

Talijanski tanker spasio je u nedjelju iz olujnog Atlantika britanski par kojeg su orkanski vjetrovi 40 dana u 12-metarskoj jedrilici bacali po pučini. Stuart Armstrong (51) i njegova partnerica Andrea Davison (48), 3.siječnja otisnuli su se sa zapadne obale Afrike prema Antigui. Tamo su željeli ostati sve do travnja. I Stuart i Andrea iskusni su jedriličari. Atlantik su prešli već nekoliko puta. No, šest dana nakon početka 'krstarenja' počela je drama. Kormilo im je zapelo i nisu ga uspjevali nikako popraviti. Jednostavo su se, ispričao je Stuart, stalno vrtili u krug. U početku se, kaže, nisu previše brinuli, jer su imali dosta hrane i vode. No, pomoć nije dolazila, a zalihe su se polako topile. Uskoro im je otišao i altenator struje, pa se nisu nikome uspjeli niti javiti. Kako su se počeli približavati ozloglašenom Bermudskom trokutu, situacija se pogoršavala. Oluje su bile sve žešće. Na rubu snaga, promrzli i gotovo bez vjere da će ih netko spasiti, ugledali su tanker Indian Point.
- Pravo je čudo da smo ostali živi. Ipak, nećemo odustati od jedrenja. Uskoro ćemo opet na put - kalazi su Stuart i Andrea za Daily Mail.

Komentari (7)