Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drama na Poštaku: Planinarki pozlilo, spašavali je HGSS-ovci

None Foto: GSS 2

Zbog nepristupačnosti terena, na zahtjev HGSS-a, angažiran je helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za prijevoz planinarke, koji je sa helidroma KBC Split poletio u srijedu oko 14.50 sati

Planinarki (49) pozlilo je u srijedu dok je bila na planinskom vrhu Poštak, koji se nalazi između Gračaca i Knina, u blizini mjesta Otrić. Osjećala je bol u prsima i njeni su prijatelji zvali Hitnu pomoć.  

Foto: GSS

- Prema informacijama s terena radilo se o ženi koja se žalila na bolove u prsištu te povremene gubitke svijesti, zbog čega je akcija okarakterizirana kao hitna, stoji na službenim stranicama HGSS-a.

POLJAKINJA BILA SVA IZGREBANA GSS spasio golu ženu u blizini Međugorja: 'Pričala je o Gospi'

Zbog nepristupačnosti terena, na zahtjev HGSS-a, angažiran je helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za prijevoz planinarke, koji je sa helidroma KBC Split poletio oko 14.50 sati. Planinarka je preuzeta oko 15.30 sati te su je prevezli do helidroma KBC Split i dalje vozilom HMP u VB Križine. 

Foto: GSS
- Dolaskom na mjesto događaja zemaljska ekipa obavlja medicinsko zbrinjavanje te po dolasku helikoptera unesrećenu predaju ekipi letača spašavatelja HGSS-a među kojima je i liječnica, kažu u HGSS-u.

U akciji traganja i spašavanja na terenu sudjelovala su tri člana HGSS-a Šibenik i 5 članova HGSS-a Zadar, dok su u prijevozu helikopterom sudjelovala četiri člana HGSS-a Split.

Foto: GSS

Komentari (9)
  • Kud se digla hodati ? što kolaće nije pekla

    27. 12. 2018,   12:44
  • Mnogi vole planinarit ali malo ih se moze zvati "planinarima".

    27. 12. 2018,   12:18