Obavijesti

News

Komentari 45

Drama u autobusu: 'Sin mi je rekao da je bilo i cike i vriske'

Drama u autobusu: 'Sin mi je rekao da je bilo i cike i vriske'
7

Vozač je bio toliko pribran da ga je zapaljenog uspio odvesti još 100 metara naprijed. To je važno jer je tunel zatvorenog tipa, a vozač ga je pomaknuo do mjesta na kojem su otvori, ispričao je profesor Parunov

VIDEO

Suze radosnice na licu roditelja, potom njihov čvrsti zagrljaj i poljupci dočekali su splitske srednjoškolce jučer u 16.50 sati na Autobusnom kolodvoru u Splitu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:13

Roditelji su bili presretni što ponovno mogu biti sa svojom djecom nakon što im je na povratku sa skijanja izgorio autobus u vožnji, i to u tunelu, ali su svi iz njega uspjeli pobjeći.

- Djeca su u pozadini autobusa vidjela vatru, a vozač je bio toliko pribran da ga je zapaljenog uspio odvesti još 100 metara naprijed. To je važno jer je tunel zatvorenog tipa, a vozač ga je pomaknuo do mjesta na kojem su otvori, pa je dim mogao na tome mjestu izlaziti i nije bilo toliko zagušljivo. Djeca su izašla na vrijeme, a ubrzo su počela stakla pucati i sve je bilo vrlo opasno. Jedan se vozač vratio provjeriti je li netko zaspao u autobusu - ispričao još uzbuđeni profesor Roberto Parunov, koji se također vratio s učenicima sa skijanja na kojem su od 4. siječnja bili u Švicarskoj.

Planuo bus pun Hrvata: 'Guma se zapalila ispod naših sjedala'
Planuo bus pun Hrvata: 'Guma se zapalila ispod naših sjedala'

- Moj sin tvrdi da je bilo cike i vriske, ali da su se učenici pribrali kad su vidjeli da će uspjeti izaći, pa nije više bilo panike. Svi su brzo izašli, ali većina je ostala bez jakni, dokumenata i prtljage - rekao je otac jednog učenika. Srednjoškolci splitskog MIOC-a, njih 48, nakon 10 dana skijanja vraćali su se u subotu u Split.

Srednjoškolci kojima je izgorio autobus došli sigurno u Split
Srednjoškolci kojima je izgorio autobus došli sigurno u Split

Malo poslije 13 sati u švicarskom tunelu Schallberg, u mjestu Ried-Brigue u blizini granice s Italijom, zapalio im se bus. Budući da se zapalio u tunelu, cijela scena je, sudeći po fotografijama koje su tad snimili, izgledala kao iz filmova katastrofe. Dim je kuljao kroz poluotvorene stijenke tunela, djeca su bježala. Roditelji tvrde da su Švicarci, čim su čuli za nesreću, vrlo brzo zbrinuli djecu s ceste.

- Odmah su ih odvezli u vatrogasni dom u blizini, utoplili ih i dali im jesti i piti. Djeca su bila oduševljena. Rekli su da takvu ljubaznost nikad nisu doživjeli - ispričao je roditelj.

Djeci koja su ostala bez dokumenata brzo su izdali privremene zamjenske dokumente, a prave će napraviti u Hrvatskoj.

Glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić rekla je za Hinu kako u slučaju u kojem hrvatski državljani iz nekog razloga u zemlji u kojoj borave ostanu bez osobnih dokumenata naše veleposlanstvo im izdaje putni list koji im služi za povratak u matičnu zemlju. Putnici potom u svojoj zemlji izrađuju nove dokumente na klasičan način, a to je slučaj i sa splitskim srednjoškolcima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk