Obavijesti

News

Komentari 24

Drama u Brodarici: "Prijetite mi? E, onda nema u školu..."

Drama u Brodarici: "Prijetite mi? E, onda nema u školu..."
2

Navodno je Simona Mesarek, predsjednica Školskog odbora te škole, prijetila domaru otkazom jer je bio na strani dosadašnjeg ravnatelja

VIDEO

Kako ćeš druge moje kolege maltretirati? Jel’ još smišljaš ili ti se pamet istrošila na meni? Tko si ti da me tjeraš iz škole? Opančarko ortodoksna. Za svaki moj dan proveden u Domovinskom ratu dobit ćeš jedan plakat. Danas branim zemlju...

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

00:26

Poruke su to oblijepljene u ponedjeljak na vratima zgrade Osnovne škole u Brodarici kraj Šibenika koje je napisao domar te škole Goran Macura (49). On već nekoliko mjeseci ondje radi na zamjeni. Tvrdi da je prosvjedovao zbog prijetnji otkazom jer podržava ponovni izbor dosadašnjeg ravnatelja škole Emila Božikova, koji je na toj funkciji od 2005. godine. Zbog svega je je zaključao ulazna vrata škole iznutra i nikoga nije puštao. Nastava je zbog toga kasnila 15 minuta, a kasnila bi i više da nije intervenirala policija. On im se mirno predao. Policija smatra bitnim “da muškarac nikome nije prijetio niti je sebe ili bilo koga drugog na bilo koji način doveo u opasnost”. Zasad neće pokrenuti kaznenu ni prekršajnu odgovornost, no o tome će odlučiti tek kad prikupe dodatne informacije i obave konzultacije s DORH-om. 

'Ma, tko si ti da mene tjeraš iz škole opančarko ortodoksna?'
'Ma, tko si ti da mene tjeraš iz škole opančarko ortodoksna?'

Navodno je Simona Mesarek, predsjednica Školskog odbora te škole, prijetila domaru otkazom jer je bio na strani dosadašnjeg ravnatelja. Ravnatelj Emil Božikov još nije odlučio o eventualnom sankcioniranju domara.

Pokretanje videa...

00:28

- Još nema dovoljno informacija. Prema onome što znam, domar je u školi napravio mali performans, s plakatima ili transparentima i bananama. Natpisima je upozoravao na ‘brodaričke šerife’, koji bi se mogli okliznuti - rekao nam je Božikov. U tijeku je, dodaje, izbor novog ravnatelja, “pa traju i pritisci koji su, ovaj put, čini se, prešli granice lobiranja”.

- Izgleda da su domaru u subotu prijetili otkazom, a on je na to vrlo emotivno reagirao jer je upravo postao otac i posao mu je jako važan - rekao nam je Božikov. Za sve je, navodno, “kriva” Simona Mesarek, predsjednica Školskog odbora te škole, koja tvrdi da izjave ravnatelja nisu istinite, ali zasad ne želi ništa više reći. Komentar odbija i nova ravnateljica Maja Morić.

Emil Božikov ravnatelj će biti do 28. veljače, kad će ga zamijeniti nova ravnateljica Maja Morić. Zbog svega Ministarstvo obrazovanja u Brodaricu šalje inspekciju i traži pismeno očitovanje.

 - Odmah po saznanju za navedeni događaj, ministrica Divjak je naložila da se zatraži očitovanje škole te je odmah pokrenut inspekcijski nadzor vezan uz izbor ravnatelja kako bi se utvrdile sve činjenice - objavilo je Ministarstvo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca