Obavijesti

News

Komentari 76

Drama u Kuršancu: 'Dvaput se zabio u nju i otkinuo joj noge'

Drama u Kuršancu: 'Dvaput se zabio u nju i otkinuo joj noge'
3

Suprug Zlatko je vidio auto kako juri prema njima i, u posljednji čas, uspio odgurnuti kolica te spasiti sina od naleta i teških ozljeda ili čak smrtnog ishoda. Nažalost, supruzi nije mogao pomoći

VIDEO

Bilo je prestrašno. Doletio je velikom brzinom, udario u nju i prikliještio je uz ogradu. Krvi je bilo posvuda, prepričao je prizor koji nikad neće zaboraviti očevidac Miro Kalanjoš.

Jagoda Ignac (21) u subotu navečer hodala je Zagrebačkom ulicom u međimurskom naselju Kuršanec. Taman je popustila popodnevna žega te je mlada majka izašla u šetnju sa suprugom Zlatkom i četverogodišnjim sinom. Dječaka su vozili u kolicima koja je gurao Zlatko. Odjednom je doletio 38-godišnji pijani vozač iz Kuršanca i njihove živote pretvorio u potpuni pakao.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:20

Vozač se neprilagođenom brzinom dovezao tamnoplavom Opel Vectrom i udario autom nesretnu ženu te joj noge prignječio u betonski rub ograde. Policija je utvrdila da je vozač u trenutku naleta imao 1,06 promila alkohola u organizmu.

'Vidio sam auto kako juri na nas' 

- Mi smo samo stajali, a on se dva puta zabio u nju. Ne mogu vam opisati koliko sam tužan jer joj nisam mogao pomoći. Sve se dogodilo u sekundi. Još sam u šoku - ispričao je za Međimurske novine Jagodin suprug Zlatko.

'Ženi je otkinuo nogu, ubacio u rikverc i ponovno je pregazio'
'Ženi je otkinuo nogu, ubacio u rikverc i ponovno je pregazio'

On je vidio auto kako juri prema njima i, u posljednji čas, uspio odgurnuti kolica te spasiti sina od naleta i teških ozljeda ili čak smrtnog ishoda. Nažalost, supruzi nije mogao pomoći, u nepuna 24 sata ostala je bez obje noge. Desnu nogu izgubila je na mjestu događaja. Iako su liječnici u Županijskoj bolnici Čakovec dali sve kako bi pokušali spasiti drugu nogu, ozljede su bile preteške. Morali su je amputirati.

'Ubacio u rikverc i opet je pregazio' 

Mještani naselja u kojemu žive i ozlijeđena žena i pijani vozač koji joj je ugrozio život i zdravlje još su u šoku. Kako kažu, nešto tako strašno nikad ranije nisu doživjeli.

- Nakon udarca vozač je završio u polju. Nesretnoj ženi je jedna noga ležala otkinuta kraj ograde, a druga se jedva držala za tijelo. Još i sad se vidi krv na mjestu nesreće - ispričao je detalje nesreće Kalanjoš.

Dodao je da je žena imala dijete u kolicima, koje su nekako u zadnji trenutak uspjeli prebaciti preko ograde.

- Dijete je moglo biti mrtvo da ga nisu maknuli od nje. Sve se dogodilo u trenutku, kao u nekom filmu. Zatim je vozač okrenuo puni volan i vožnjom unatrag ponovno udario u nju. Onda je pobjegao. Kasnije ga je pronašla policija kad je obavljala očevid. Još mi je i sad teško povjerovati u sve to - i dalje vidno potresen pričao je Kalanjoš.

Odgurnula kolica, spasila bebu: Amputirali su joj i drugu nogu
Odgurnula kolica, spasila bebu: Amputirali su joj i drugu nogu

Mještani naselja su zgroženi ovom nesrećom, a mnogi misle da je vozač drugi put vožnjom unatrag namjerno udario u Jagodu. Neki smatraju da je pozadina svega raniji sukob dvaju obitelji, no nitko nije o tome ništa podrobnije mogao reći. Svekru nesretno stradale žene je obijesni vozač navodno susjed.

Ima ozljede opasne po život 

- Nakon nesreće sin je otišao do njega da ga pita zašto je pobjegao i nije pružio prvu pomoć stradaloj ženi. Ovaj mu je pak počeo prijetiti štapom. Članovi njegove obitelji prijetili su motornom pilom i oružjem. Bojali su se da se mi ne dođemo osvetiti. Policija bi trebala istražiti je li vozač doista dva puta udario u snahu. Ja nisam bio tamo, ali kažu da je otišao u rikverc i onda se još jedanput zabio u nju - rekao je svekar ozlijeđene Jagode za Večernji list. Nesretna žena se nalazi na Odjelu intenzivne njege u čakovečkoj bolnici, a njezine su ozljede okvalificirane kao teške ozljede opasne po život.

Kako je izvijestila PU međimurska, ova teška prometna nesreća bile je oko 20.40 sati, a nesretna žena je stajala uz rub kolnika u trenutku naleta. Vozača su uhitili te je u ponedjeljak još bio na kriminalističkom istraživanju. Nakon završetka protiv njega će podnijeti kaznenu prijavu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda