Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napao čovjeka nožem, prijetio i krao: Tri policajca ga naganjala

None Foto:

U četvrtak poslijepodne muškarac (29) je u užem centru Zagreba prijetio nožem, ozlijedio slučajnog prolaznika i policajca te sebe, ukrao i na kraju pokušao pobjeći. Policija ga je zaustavila

U jednom trenu čovjek s oružjem izletio je iz zgrade sedam metara udaljen od mene, a u drugom je 20-ak policajaca trčalo za njim, rekao je čitatelj prepričavajući kako je jučer izgledala potjera za osumnjičenim muškarcem na području Kvaternikovog trga u Zagrebu koji je prijetio, ozlijedio, ukrao i na kraju htio pobjeći, ali nije uspio. 

POGLEDAJTE VIDEO: Lovila ga policija 

- U četvrtak oko 15.35 na Medveščaku u Ulici Ribnjak mlađi je muškarac (29) prišao slučajnom prolazniku (34) s leđa i bez ikakvog povoda porezao ga oštrim predmetom - izvijestila je zagrebačka policija. Odmah potom udaljio se prema Vlaškoj ulici gdje je otišao u jedan ugostiteljski objekt gdje je bio 69-godišnji vlasnik i 30-godišnji zaposlenik. Zaprijetio im je oštrim predmetom pa pobjegao prema Martićevoj ulici. Potom je ušao u trgovinu na Kvaternikovom trgu, uzeo dva proizvoda i pobjegao bez da plati račun.

VIDEO: POTJERA U ZAGREBU Sukob na Kvatriću: 'Vidio sam kako je potrčao, imao je pištolj'

Nakon krađe popeo se u zgradu u blizini trgovine gdje je s balkona s visine oko sedam metara skočio u dvorište tržnice na Kvaternikovom trgu. Pao je na nadstrešnicu od pleksiglas ploča i na kraju se skrio u auto marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka koje je bilo parkirano i nezaključano na tom mjestu gdje se zatekao.

POGLEDAJTE VIDEO: Uhićenje osumnjičenog na Kvaternikovom trgu u Zagrebu

Međutim, policajci su uočili provalnika po izlasku iz auta kada je pokušao pobjeći prema Makančevoj ulici no policajci su ga prestigli i uhitili. Kriminalističko istraživanje bit će provedeno nakon što se osumnjičenom pruži odgovarajuća zdravstvena skrb, stoji u policijsko priopćenju. 

U događaju su lakše ozlijeđeni građanin, policijski službenik i osumnjičeni muškarac.

Komentari (97)
  • Nadam se da su mu policajci pomogli promijeniti osobnu kartu i poravnati rebra.

    22. 5. 2020,   20:52
  • Vec vidim kaznu od 500 kn za narusavanje javnog reda i mira

    22. 5. 2020,   21:05
  • "...i na kraju se skrio u auto marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka koje je bilo parkirano i nezaključano na tom mjestu gdje se zatekao." Kad vam novinari pišu "ovo auto", onda se tu više nema što reći osim - o, jebote.

    22. 5. 2020,   21:28
Message