Obavijesti

News

Komentari 84

Dramatični razgovori: Tajne poruke Plenkovića i Sauche

Dramatični razgovori: Tajne poruke Plenkovića i Sauche
1

Novi broj Expressa donosi detalje dramatične komunikacije između osumnjičenog šefa Milanovićeva kabineta i hrvatskog premijera koja je preokrenula cijelu priču

VIDEO

Andrej Plenković kretao je u petak navečer na predizborni skup HDZ-a u Zaprešić. Tad ga je uzbuđen nazvao jedan njegov prijatelj i suradnik. Kratko mu je poručio da je taj čas razgovarao s Tomislavom Sauchom, koji je u tim trenucima žurio prema Gajevoj ulici u Zagrebu, u sjedište DORH-a i Uskoka.

Saucha je, kao što je on sam nekoliko dana kasnije potvrdio novinarima u Saboru, išao prijaviti nove spoznaje o aferi Dnevnice, do kojih je sam došao. On je jedini osumnjičenik i zbog toga je sedam dana ležao u Remetincu.

Sandra Zeljko došla je raditi u premijerov ured

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zajednički prijatelj prenio je Plenkoviću Sauchinu dramatičnu poruku. Ukratko, Saucha upozorava premijera kako je sam došao do novih, bitnih informacija koje daju potpuno drukčiji kontekst njegove uloge u toj aferi. Zatim kaže da mu to umnogome olakšava poziciju u istrazi. Posebno je bio detaljan kad je izložio šokantne detalje da se na isti način još krade novac iz Vlade RH. Dakle, ne samo u mandatu Milanovića, za što je on osumnjičen, nego u mandatu Oreškovića, ali i Plenkovića. Premijer je time bio prilično šokiran. Saucha je, preko tekliča, poslao i bitnu molbu Plenkoviću: da se osigura nesmetana istraga i da slučajno ne nestanu dokumenti, dakle dokazi, koji potvrđuju da je netko lažirao putne naloge i uzimao dnevnice u Plenkovićevoj vladi.

Saucha je u Gajevoj naišao na zatvorena vrata. Tamo petkom predvečer nitko ne radi. No, njegova odvjetnica telefonski je tad kontaktirala ljude u vrhu Uskoka i rekla da njezin klijent želi dati dodatni iskaz o novim informacijama.     

Poručeno im je kratko i hladno da dođu u ponedjeljak u Uskok, što je pojačalo Sauchin strah da bi ove nove informacije mogle iscuriti i da bi se dokazi mogli uništiti.

Plenković to nije dopustio. Shvatio je da Saucha spašava sebe, ali i njega, od neviđene sramote. Jedini “magarci” su ispali ljudi iz Uskoka. Već te večeri dvojici svojih najbližih suradnika, Davoru Božinoviću, koji mu je predstojnik ureda i čiji se potpis, utvrdit će se kasnije, nalazi na nekim lažnim putnim nalozima, i Karlu Ressleru, naredio je da istraže cijeli slučaj, ali potiho, bez previše znanja drugih.     

>>> Više čitajte u tiskanom izdanju Expressa koji je na kioscima od petka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora