Obavijesti

News

Komentari 6

Dramatično u Srbiji: Zbog jake poplave evakuirali 159 ljudi

Dramatično u Srbiji: Zbog jake poplave evakuirali 159 ljudi
1

U selu Sirča kod Kraljeva su se potoci izlizi pa je oko stotinjak domaćinstava pod vodom, kao i voćanjci, vrtovi, plastenici i nekoliko desetaka hektara oranica

VIDEO

Rijekama i potocima u kraljevačkom kraju u Srbiji narasli su vodostaji, a u Kraljevu, Vrnjačkoj Banji i Trsteniku proglašena je izvanredna situacija, javlja Blic

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:29

U selu Sirča kod Kraljeva su se potoci izlili pa je oko stotinjak domaćinstava pod vodom, kao i voćnjaci, vrtovi, plastenici i nekoliko desetaka hektara oranica. 

- Voda je ušla u obje kuće, ljetnu kuhinju, štalu, a iz plastenika i vrta je sve odnijela. Ne mogu izbaciti blato iz štale. Ovako nikada nije bilo. Taj potok s brda nas je poplavio. Oko tri sata ujutro je počelo nevrijeme i poslije sat vremena je došla nekakva žuta voda. Za čas nas je poplavila - ispričao je Miroslav Jeremić iz Sirče. 

- Ovo je kataklizma. Rijeka je odjednom došla. Poplavila sve i ušla u kuće. Posljednji se put ovo dogodilo 1970-ih godina - prisjetio se Stanoje Bulatović iz Sirče. 

Evakuirano je čak 159 stanovnika, a autobus s 15 putnika se zaglavio na putu do Kragujevca. Srećom, nakon nekog vremena su ga uspjeli izvući. U poplavama nema ozlijeđenih. 

Poplave uništavale u BiH i Hrvatskoj 

Ovog mjeseca dramatično je bilo i u susjednoj BiH. U posljednjih mjesec dana poplave su oštetile čak 220 obitelji, a šteta je milijunska, javlja Avaz. Samo na području Doboj-Jug je poplavljeno stotinjak kuća, u Bosanskoj Krupi i na Cazinu po 40, a desetak u Usori, kao i na Sanskom Mostu. 

Osim u kuće, voda je prodrla u stotine garaža, podruma, štala i drugih pomoćnih objekata. Poplavila je desetke hektara zemljišta i nekoliko poljoprivrednih poduzeća.  

Podsjetimo, zbog obilnih padalina poplave su oštetile naselja i gradove u Hrvatskoj. Tijekom svibnja su poplavili Karlovac, Hrvatska Kostajnica, Duga Resa i okolna naselja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.