Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drugi čovjek FBI-a odstupio s dužnosti zbog kritika Trumpa

None Foto: Ron Sachs/DPA/PIXSELL

McCabe je bio meta republikanskih zastupnika i republikanskog predsjednika zbog istrage o korištenju privatnog e-mail servera Hillary Clinton dok je bila državna tajnica

Zamjenik čelnika FBI-ja Andrew McCabe, kojeg je američki predsjednik Donald Trump kritizirao zbog navodne sklonosti njegovoj suparnici na izborima 2016. Hillary Clinton, odstupio je s mjesta drugog čovjeka te agencije, rekao je u ponedjeljak izvor upoznat s tim pitanjem.

Očekivalo se da McCabe ode iz Saveznog istražnog ureda (FBI) SAD-a u ožujku. On će biti na dopustu do datuma umirovljenja, rekao je izvor pod uvjetom da ostane neimenovan jer njegov odlazak još nije javno objavljen.

McCabe je bio meta republikanskih zastupnika i republikanskog predsjednika zbog istrage o korištenju privatnog e-mail servera Hillary Clinton dok je bila državna tajnica. Protiv nje nisu podignute optužnice.

Nekoliko kongresnih odbora koje vode republikanci pokrenulo je istragu je li FBI loše vodio istragu o Hillary Clinton i pokazao se pristranim u njenu korist.

Demokrati tvrde da su te istrage pokrenute kako bi se odvratila pozornost s istrage veza Trumpove kampanje s Rusijom.

McCabe je meta bijesa republikanaca dijelom i stoga što se njegova supruga kandidirala za senatsko mjesto Virginije i dobila donacije tadašnjeg guvernera te savezne države koji je blizak saveznik Hillary i Billa Clintona.

Trump je na Twitteru posljednjih mjeseci napadao McCabea postavljajući pitanje kako može biti zadužen za istragu Clintonove ako je njegova supruga dobila donacije od "Clintonovih marioneta".

 

Komentari (6)
  • Istraga FBI-a, vezano uz Hillary-no korištenje službenog maila u privatne svrhe je bila jako, jako čudna. Zato nije čudno da je morao odstupiti.

    29. 1. 2018,   20:52
  • Kad vec zelite pisati o stranim politickim temama, ocekivao bih da makar nesto znate o njima. Upitajte se kad bijedan Takav covjek napustio jednu takvu mocnu poziciju zbog pritisaka bilo koje osobe?! Ti ljudi su pod pritiscime sa svih strana, svaki dan u svom zivotu. Da li vam je poznato da se danas objavljuju dokumenti o njegovom poslovanju i ponasanju, koji su do dana bili tajni dokumenti. Mislite li da je puka slucajnost da on podnosi ostavku bas na dan kada se ovi dokumenti objavljuju. Zar niste u stanju zamisliti da bi mozda ovi dokumenti mogli ga kompromitati do tog stupnja da vise ne bi mogao opstati na to polozaju. Razmislite malo i pokusajte ukljuciti makar malo logike u on sto pisete.

    30. 1. 2018,   06:17
  • kad mccabe nije snalažljiv kao gordan jandroković

    29. 1. 2018,   20:15