Obavijesti

News

Komentari 15

Drugi 'Marš za životinje': 'Oni imaju pravo na život bez boli...'

Drugi 'Marš za životinje': 'Oni imaju pravo na život bez boli...'
1

Aktivisti pozivaju građane da se pridruže povorci i pritom podsjećaju kako se ranije marširalo protiv rasizma i za prava žena, a danas se sve glasnije i jače maršira i za prava životinja

VIDEO

U povodu Međunarodnog dana prava životinja, koji se obilježava 10. prosinca, u subotu će na Trgu kralja Tomislava biti održan drugi "Marš za životinje" s kojega će aktivisti upozoriti da životinje nisu vlasništvo koje se koristi za eksperimentiranje, hranu, odjeću ili zabavu, priopćili su organizatori prosvjeda, udruge Prijatelji životinja i Pobjede.

U povorci s dimnim bakljama, veganskom zastavom od devet metara i porukom "Zajedno na suosjećajnoj strani povijesti" aktivisti za prava životinja iz Hrvatske i okolnih zemalja prošetat će središnjim ulicama Zagreba, najavljuju organizatori.

"Uz transparente, slogane te bubnjarke i bubnjare Drum'n'bijesa, poslat će se poruke suosjećanja za životinje. Maršira se za životinje koje pate u industriji kože, krzna i vune, za one u industriji hrane, potlačene zbog ljudske zabave te za one koje pate zbog ljudske nebrige i napuštanja, a ljudi su ih učinili ovisnim o sebi", poručili su aktivisti.

Povorka će proći kroz Park Josipa Jurja Strossmayera, Zrinjevac, Teslinu i Masarykovu ulicu, Frankopansku i Ilicu do Trga bana Jelačića, gdje će se u 12 sati održati kratki program. Povorka će nastaviti šetnju kroz Jurišićevu ulicu te staje na Trgu hrvatskih velikana, nakon čega će se održati after-party u rock klubu The Beertija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Aktivisti pozivaju građane da se pridruže povorci i pritom podsjećaju kako se ranije marširalo protiv rasizma i za prava žena, a danas se sve glasnije i jače maršira i za prava životinja.

"Vjerujemo da svako živo biće ima pravo na život bez boli i patnje. Pokret za prava životinja nije samo filozofija malobrojnih pojedinaca, to je društveni pokret koji malo - pomalo mijenja duboko ukorijenjene tradicijske stavove da životinje postoje samo zbog ljudske koristi. Kada govorimo o boli, ljubavi, radosti, usamljenosti i strahu, nimalo se ne razlikujemo od životinja. I one jednako vole svoj život i borit će se za njega do zadnjega trena", stoji u priopćenju.

Međunarodni dan prava životinja obilježava se na isti dan kad i Međunarodni dan prava ljudi kako bi se ukazalo na činjenicu da životinje, kao i ljudi, imaju prava koja ne bi trebala biti žrtvovana ili uskraćena samo zato jer bi to moglo koristiti ljudima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS