Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Država daje prostore u zakup: Pogledajte koji lokali se nude

None Foto: Nekretnine..hr 4

Natječaj za zakup 20 poslovnih prostora u vlasništvu države u više hrvatskih gradova, objavljen je u subotu, rok za ponude istječe u podne, 18. rujna, priopćile su Državne nekretnine d. o. o.

Prostori se nalaze u Zagrebu (njih 13), Rijeci, Osijeku, Karlovcu, Požegi, Splitu i Vinkovcima

Tri su prostora smještena u nultoj zoni zakupa u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića te u Ilici i Radićevoj. 

U Zagrebu se u zakup daje ukupno 13 poslovnih prostora smještenih od nulte do treće zone, a najviše ih se nalazi u drugoj zoni. U Osijeku, Vinkovcima i Požegi, u zakup se daju ulični poslovni prostori za koje se početna mjesečna zakupnina kreće od 1.200 do 12.000 kuna. Poslovni prostor u Rijeci površine 140 metara četvornih najveći je na natječaju i nalazi se u blizini riječkog Korza, a početna mu mjesečna zakupnina iznosi 82 kune po metru četvornom. 

Foto: Nekretnine..hr

Drugi po veličini je prostor u Karlovcu, površine je 116 metara četvornih s početnom zakupninom od 33 kune po metru četvornom. 
 Početni iznosi mjesečnih zakupnina za poslovne prostore u centru Splita su 145 kuna po metru četvornom za lokaciju Sinjska 7, odnosno 100 kuna po metru četvornom za lokaciju Table 2.

Prostori se mogu pogledati od 9. do 12 rujna 

Na natječaju mogu sudjelovati pravne osobe i fizičke osobe koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost. Ugovor o zakupu sklapa se na deset godina. Prostori se daju u zakup u „viđenom stanju“ pa je za sve zainteresirane organiziran njihov pregled od 9. do 12. rujna 2019. prema rasporedu koji se nalazi unutar teksta Javnog poziva za zakup poslovnih prostora 5/19.

Foto: Nekretnine..hr

Ponude za zakup dostavljaju se na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb. Rok za dostavu je 18. rujna u 12 sati, javno otvaranje ponuda je istoga dana u 13 sati u prostorijama Ministarstva državne imovine, ulica Ivana Dežmana 10, Zagreb.

Foto: Nekretnine..hr
 
Prošle i ove godine ponuđena 184 prostora 

U prošloj i u ovoj godini dosada je objavljeno 10 natječaja te su tržištu ponuđena 184 poslovna prostora u zakup i obrađeno je više od 600 pristiglih ponuda. Iznosi zakupnina postignuti po natječajima ovise o lokaciji i atraktivnosti prostora, tako je npr. za lokaciju u Zagrebu Varšavska 4, postignut iznos od 518 kuna po metru četvornom, dok je početni bio 108 kuna ili u Ulici Sv. Duh 67 od početnih 31,41 kuna do postignutih 144,53 kune po metru četvornom . 

Pogledajte koji se sve prostori daju u zakup

Komentari (12)
  • i tko će to uzeti???? moraš ostaviti POLOG??!!?! a sve to u derutnom stanju, da se dovede u kakvo takvo stanje moraš uložiti 10K eura najmanje, i naravno to ti se ne odbija od najamnine. i onda nakon 5 godina novi natječaj, iako si unutra nemaš pravo prve ponude, nego dođe rođo ponudi više, i ti letiš van iz onoga što sredio a on dobije uređen prostor i naravno ne plaća najam.

    31. 8. 2019,   11:01
  • Sve je ovo jedna velika prijevara.

    31. 8. 2019,   11:34
  • Mulj jdoo i jozo jdoo i vaso jdoo ce zakupiti. Oni ionako na placaju najam i rezije

    31. 8. 2019,   13:32