Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Država je konačno postigla nagodbu s Franom Lučićem

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Odvjetnik Frane Lučića prije dva dana za Novu TV je rekao kako se očekuje konačan ishod pregovora o nagodbi, i to, čini se, s pozitivnim rezultatom za njega

Država se konačno nagodila s Franom Lučićem o odšteti. Na dnevnom redu Vlade u petak je izvješće Državnog odvjetništva, a Nova TV doznaje da će se na to osvrnuti i premijer Andrej Plenković. Odvjetnik Frane Lučića prije dva dana za Novu TV je rekao kako se očekuje konačan ishod pregovora o nagodbi, i to, čini se, s pozitivnim rezultatom za njega. Rekao je da je temelj pregovora nepravomoćna presuda, prema kojoj Lučić od države za odštetu treba dobiti oko 5 milijuna kuna, uključujući kamate i troškove.

Podsjetimo, Frane Lučić je u petak, 8. ožujka u pratnji odvjetnika proveo sat vremena u sjedištu Državnog odvjetništva (DORH) gdje nisu postigli nagodbu oko naknade štete.

Tisno: Vatrogasci paljenjem sirena podržali Franu Lučića u sudskoj borbi JOŠ ČEKA NAGODBU Sirene za Franu Lučića: Diljem zemlje postrojili se vatrogasci

Lučić je početkom veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i Republike Hrvatske koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijun kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

PRESUDILI PROTIV DRŽAVE Pregovori o naknadi štete Frani Lučiću još uvijek se nastavljaju

No, Državno odvjetništvo na tu je presudu uložilo žalbu zbog bitne povrede odredaba parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava u nepravomoćnoj presudi.

12 GODNA OD TRAGEDIJE Predstavnik DVD Tisno: DORH će Lučiću ponuditi nagodbu

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je 28. veljače kako očekuje da bi se za tjedan, dva mogao postići dogovor oko nagodbe s Franom Lučićem. I Vlada je ranije potvrdila da će Državno odvjetništvo pokušati postići pravičnu nagodbu s Lučićem.

Nepravomoćnu presudu Lučić je dobio nakon više od dvanaest godina od tragedije u kojoj je tijekom rutinske intervencije gašenja požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, dok je on preživio s višestrukim ozljedama.
 

Komentari (29)
  • Da vatrogasci nisu zaprijetili i pokazali zube ni sada ne bi bilo ništa od toga.😕

    15. 3. 2019,   00:35
  • Frano ne odustaj!!! Ovo je tvoja borba i borba za poginule prijatelje i za sve buduće dečke koji će se nać u sličnoj situaciji( ne ponovilo se). Netko mora odgovarat i konačno javno priznat čiji su propusti bili.

    14. 3. 2019,   23:49
  • Kod nas se samo upornim medijskim prostorom rijesava ono sto bi pravosudje trebalo samo po sebi, ali da, to je RH

    15. 3. 2019,   07:10