Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Državljanin Srbije krijumčario Kurde: Zaustavili ga u Sloveniji

U automobilu s hrvatskim registarskim oznakama državljanin Srbije vozio je 6 kurdskih migranata iz Turske. Zaustavljen je kod Ormoža u bijegu od policije. Prije toga divljom vožnjom izazvao je prometnu nesreću

Državljanin Srbije, koji je u automobilu s hrvatskim registarskim oznakama vozio šest kurdskih migranata iz Turske, zaustavljen je u utorak kod Ormoža u bijegu od policije, ali je prije toga divljom vožnjom izazvao prometnu nesreću, objavila je u srijedu policijska uprava Maribor.

Vozač se nakon ilegalnog ulaska u Sloveniju odbio zaustaviti policijskoj kontroli, ali  je zaustavljen nakon 10-minutne potjere, ali je pritom izazvao prometnu nesreću u kojoj nije bilo teže ozlijeđenih.
Turski državljani, etnički Kurdi, koji su nađeni u vozilu, bit će vraćeni u Hrvatsku, dok je vozač pritvoren i čeka ga kaznena prijava zbog ilegalnog prelaska granice te zbog kaznenog djela opasne vožnje u cestovnom prometu.
Kako prenose slovenski mediji koji se pozivaju na javne podatke ravnateljstva policije, policija je  prošle godine privela i povela postupke protiv 218 krijumčara ljudima, među kojima su bila i 43 slovenska državljana, a sličan trend nastavljen je i ove godine, kad je uhvaćeno 188 krijumčara, od čega 168 stranaca i 20 Slovenaca. (ir)

Komentari (7)
  • Lijepa naša kao Švicarska. Mislim na sir

    31. 7. 2019,   16:39
  • I onda će naš ministar unutarnjih organa reći kako je u Republici Hrvatskoj sve u redu, po pitanju šverca s ILEGALCIMA.

    31. 7. 2019,   16:55
  • Opa, bemu miša i ovi bježe od rata u Turskoj.

    31. 7. 2019,   15:16