Obavijesti

News

Komentari 192

Državna tajnica bez fakulteta: Mađerić je tek zadnja u nizu...

Državna tajnica bez fakulteta:  Mađerić je tek zadnja u nizu...
1

Margareta Mađerić (HDZ) imenovana je u četvrtak državnom tajnicom u Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike. Bit će zadužena za mlade i obitelj

VIDEO

Nova državna tajnica Margareta Mađerić (HDZ), koja će u Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike biti zadužena za mlade i obitelj, jedna je od rijetkih u vrhu izvršne vlasti bez završenoga diplomskog studija. 

Iako za tu političku funkciju ne postoje propisani uvjeti ni potrebna stručna sprema, neki ipak smatraju da je završeni fakultet nepisano pravilo za imenovanje u izvršnu vlast. 

- Ja sam diplomirala na Visokoj poslovnoj školi Zagreb i prvostupnica sam marketinga i komunikacija. Zle jezike doista ne bih komentirala - kazala je za Jutarnji list novoimenovana državna tajnica.  Riječ je o višoj stručnoj spremi.

No, Margareta Mađerić nije jedina koja je postavljena na takvu poziciju bez visoke stručne spreme.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najtrofejnija sportašica postala državna tajnica

Janica Kostelić, četverostruka olimpijska pobjednica i najuspješnija alpska skijašica u povijesti Zimskih olimpijskih igara, nova je državna tajnica Središnjeg ureda za šport, a ni ona nema završeni fakultet. Prema podacima iz imovinske kartice, Janica ima srednju stručnu spremu, zvanje komercijalist.

Još kada je ušla u politiku kao pomoćnica ministra Predraga Šustara u prošloj vladi, mnogi su javno komentirali njezin slučaj.  Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras tada je rekao da 'pomoćnica ministra može biti osoba koja nije ni maturirala'.

- To je političko mjesto i prije svega je važna sposobnost. Ja bih mogao reći - pomoćnik ministra za znanost je nešto drugo, a za sport mora biti vrhunski kompetentan stručnjak, a to naša gospođica Kostelić sigurno jest - kazao je tada Boras za RTL.

Brkiću poništili diplomski rad

Svakako ovdje treba spomenuti i Milijana Brkića. Nije državni tajnik, ali je zato potpredsjednik Sabora. Naime, Brkić također službeno nema diplomu i zvanje diplomiranog kriminaliste, budući da mu je poništen diplomski rad na Visokoj policijskoj školi zbog plagiranja.

Prije ljeta dobio je rok od godinu dana da napiše novi diplomski rad. No, on se ponovno žalio i na tu odluku pa se čeka rasplet.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 192
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...