Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svi će se odreći božićnica osim Sindikata socijalne skrbi

None Foto: Robert Anić/PIXSELL 4

Isplata dnevnica, terenskih dodataka i jubilarnih nagrada ukida se prema tvrdnjama Vlade samo privremeno. Dodatak II. Kolektivnom ugovoru potpisao je ministar Mrsić

Svi sindikati osim Sindikata socijalne skrbi i kulture potpisali su dodatak II. Kolektivnom ugovoru kojim se ukidaju božićnice i regresi, piše HRT

Spomenka Abveršek iz Sindikata zdravstva rekla je kako nije bilo lako, ali da je to jedina prava stvar zbog poštivanja Kolektivnog ugovora i solidariziranja s radnicima iz privatnog sektora koji ne znaju za božićnice i regrese. Boris Pleša je rekao kako su Sindiakti državnih službi svjesni teške gospodarske situacije te su zato i potpisali. Zdravko Lončar, predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a svoj potpis je obrazložio solidariziranjem s teškom gospodarskom situacijom. Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hrvatske je istaknuo kako neće biti otpuštanja niti smanjenja plaća.

Vlada je odluku o prihvaćanju dodatka donijela na telefonskoj sjednici u ponedjeljak, a osim ukidanja božićnica i regresa za vrijeme važenja KU, državnim službenicima će na temelju Dodatka II. privremeno biti ograničena isplata dnevnica, terenskih dodataka i jubilarnih nagrada. 

Vlada je priopćila i da će se iduću godinu u slučaju umirovljenja i novog zapošljavanja, u skladu s mogućnostima proračuna, primjenjivati klauzula 2 za 1. Dodatak II. prestaje važiti ako BDP bude rastao tri uzastopna tromjesečja i ako deficit državnog proračuna bude ispod tri posto. 

Dodatak je potpisao i ministar rada Mirando Mrsić.

Komentari (127)
  • Pa kao da smo dobili bozicnice u zadnje tri godine!

    10. 12. 2013,   08:56
  • Kolegica mi 35 godina uči djecu čitati i pisati!Pa gospodine ministre Mršiću i gospodine ministre Jovanoviću recite joj barem HVALA!

    10. 12. 2013,   08:40
  • Štedite na svima osim na sebi

    10. 12. 2013,   09:49