Obavijesti

News

Komentari 41

Dubrava: Požar u stanu lažnog humanitarca Joze Primorca

Dubrava: Požar u stanu lažnog humanitarca Joze Primorca
1

U ponedjeljak nešto prije 16 sati izbio je požar u stanu lažnog humanitarca Joze Primorca u Novačkoj ulici u Dubravi. Uzrok požara je odbačeni gorući predmet

VIDEO

U ponedjeljak nešto prije 16 sati izbio je požar u stanu lažnog humanitarca Joze Primorca u Novačkoj ulici u zagrebačkoj Dubravi.

Prema prvim informacijama uzrok požara je odbačeni gorući predmet. Detalji će biti poznati u utorak nakon policijskog očevida.

Jozo Primorac je zgradu u kojoj je izbio požar dao izgraditi 2000. godina i ondje je useljavao siromašne obitelji s puno djece. Plaćali su najam od jedne kune mjesečno. Velik problem izbio je 2015. kad neke obitelji, nakon isteka najma, nisu željele iseliti van. Pokrenuta je deložacija, a nekima je da ostanu pomagala i stranka Živi zid.

Cijela zgrada u vlasništvu je Joze Primorca i njegove zaklade Primorac.

U kolovozu prošle godine Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je protiv Primorca optužnicu jer je utajio porez i lažirao dokumente. Kao predsjednik Upravnog vijeća švicarske Zaklade ‘Hilfe fur Kinder’ između 2004. i 2008. godine uzeo je 14 mil. kn i pokušao ih opravdati s 215 fiktivnih računa.

Sumnjiče ga i da je kao upravitelj zagrebačke humanitarne 'Zaklade Primorac - pomoć ugroženoj djeci' oštetio državni proračun za više od pola milijuna kuna jer nije platio porez na dobit i PDV na stanove koje je prodao na tržištu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.