Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dubrovčanin 'provukao' dosad najveći kruzer kroz uski kanal

None Foto: Youtube/Fred. Olsen Cruise Lines

Kruzer Braemara tako je postao najveći brod koji je ikad prošao uskim Korintskim kanalom u Grčkoj. Kruzer širok 22,5 metara prošao je kroz Korintski kanal širok svega 25 metara

Dubrovački kapetan Jozo Glavić svojom je vještinom fascinirao svijet nakon što je objavljena snimka kako kruzer kojim zapovijeda, širine 22,5 metara prolazi uskim Korintskim kanalom širokim svega 25 metara, piše Dubrovnik.net.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kruzer Braemara tako je postao najveći brod koji je ikad prošao uskim Korintskim kanalom u Grčkoj.

Braemar s 929 putnika jedva se probio kroz kanal dok su putnici uživali u atraktivnom i jedinstvenom doživljaju. Kapetan Jozo Glavić se kompaniji Fred Olsen priključio 2013. godine. 

Komentari (80)
  • Cruzer od 22 metra sirine, lol. Uz duzno postovanje kapetanu i njegovoj odgovornosti, 'provukao' ga je pilot uz asistenciju dva remorkera. I nicim nije 'fascinirao svijet', obicno rutinsko manevriranje kroz kanal. Po mogucnosti, prestanite lupetat' barem kad se radi o moru):

    15. 10. 2019,   00:23
  • Ovdje kapetan nema ama baš nikakve zasluge, provukli su ga iskusni ljudi sa remorkera i iskusni pilot koji je bio na brodu. Pišete teške gluposti.

    15. 10. 2019,   01:57
  • ne kužim... Je li Glavić kapetan ovog kruzera ili remorkera koji vuče kruzer? Nekako mi se čini da kapetan remorkera u ovakvom prolazu mora biti daleko spretniji od kapetana kruzera.

    14. 10. 2019,   23:28