Obavijesti

News

Komentari 2

Dugo Selo: Igralište i klizalište pretvorili u 10-metarski bazen

Dugo Selo: Igralište i klizalište pretvorili u 10-metarski bazen
6

Preko 350 građana dobilo je priliku zaroniti na danima sporta u Dugom Selu. Projektom je oduševljen i bivši vrata hrvatske rukometne reprezentacije Vlado Šoča

VIDEO

Projekt Pogled u plavo gostovao je u Dugom Selu na oduševljenje mnogih građana koji su dobili jedinstvenu priliku zaroniti pod punom ronilačkom opremom. Od njih 350, koji su se prvi put susreli s ronjenjem, najstarija je bila 72-godišnja Dugoselčanka koja si je ispunila davno željenu želju. Zaronio je i Vlado Šola, bivši hrvatski rukometni reprezentativac i član stožera hrvatske rukometne reprezentacije.

 - Ovo je bilo fenomenalno iskustvo, imao sam osjećaj kao da sam astronaut. Lebdimo pod vodom i mislim da bi to svi trebali probati. Ovo je bazen, a zamislite u nekom predivnom moru da lebdite i doživite bogatstvo flore i faune - rekao je Šola

U montažnom 10-metarskom bazenu svi posjetitelji prošli su kratku obuku kako zaroniti koju su vodili instruktori ronjenja ronilačkog kluba AdriatiCro Zagrebi instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama. Osim ronjenja, tijekom  sportskog vikenda članice Zajednice športskih udruga Grada Dugog Sela predstavile su vještine, rekvizite i vlastita priznanja.


 - Dugo Selo je grad sporta, a treći smo u županiji kao grad koji izdvaja za sport i treći u državi po natalitetu. Naše sportske udruge te klubovi su u vrhu Hrvatske. Ono što je najvažnije je širenje i promocija sporta. Cilj nam je da se i u Dugom Selu osnuje ronilački klub. Pogled u budućnost je pogled i u sport. Želja nam je da ova manifestacija preraste u regionalni sajam sporta i na taj način možemo promovirati, ne samo Grad Dugo Selo i Županiju već i sportski turizam u Hrvatskoj - rekao je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ravnatelj Sportskog centra Dugog Sela, Miroslav Škrlec zadovoljan je velikim odazivom građana te naglasio kako uz klizalište i ronjenje žele građanima ponuditi širu paletu aktivnosti. To su potvrdila i djeca.

- Ronjenje je super, prvi put u životu dišem u vodi. Nije me bilo strah jer je bio jedan ronioc sa mnom. Htjela bi još roniti - izjavila je osmogodišnja Klara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.