Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dugopolje: Prosvjednike na carinarnici lovili policajci

None Foto: M.Čikotić 3

Djelatnici su nezadovoljni preseljenjem carine iz Splita u Dugopolje. U ponedjeljak su potpuno blokirali kamionima ulaz novootvorene carinarnice

Oko 50 šlepera i kamiona u ponedjeljak oko 11 sati zakrčilo je novootvorenu carinsku ispostavu u Dugopolju, te su se vozači umalo sukobili s policijom. Prijevoznici i špediteri već mjesec dana svakodnevno prosvjeduju protiv preseljenja carinarnice iz splitske Sjeverne luke usporavajući promet splitskim ulicama. U ponedjeljak su se, kako kažu, spontano okupili na parkingu i oko zgrade tvrtke Pan papir gdje je odnedavno počela s radom carinska ispostava. Osim parkiranih šlepera, vozači su se neprestalno prešetavali pješačkim prijelazom na ulazu u carinarnicu i smetali svima koji su došli na carinski pregled.
 - Već dva mjeseca pokušavamo privoliti nekoga da nas sasluša. Zbog privatnih interesa carinarnica je preseljena iz Splita u Dugopolje. Osim što će ljeti kad počnu gužve biti gotovo nemoguće nam se probijati kamionima do gore, ovo nam uvelike uvećava troškove -  poručili su nezadovljni kamiondžije.

PRIVELI VOZAČA TVRTKE SALONAŠPED
Vozač tvrke "Salonašped" svojim je šleperom usprkos policajcima blokirao ulaz u ispostavu. Pobjegao je iz kabine, a za njim je potrčalo 10-ak policajaca. Uhvatili su ga i ugurali u zgradu Pan paira i ispisali mu prijavu.

Komentiraj, znaš da želiš!