Obavijesti

News

Komentari 1

Dugoselci su trčali i skupljali novac za rehabilitaciju susjeda

Dugoselci su trčali i skupljali novac za rehabilitaciju susjeda
3

Atletski klub Martin Dugo Selo organizirao je humanitarnu utrku kako bi prikupili novac za liječenje Patrika Vidovića (18). S novcem za terapiju postoji šansa da će napokon prohodati

VIDEO

Četristotinjak natjecatelja i još toliko navijača jučer je sudjelovalo na humanitarnoj utrci „Patrikov put nade“. Za 18-godišnjeg mladića Patrika Vidovića iz Dugog Sela, koji boluje od cerebralne paralize i epilepsije, njegovi sugrađani ujedinili su svoje snage i odlučili prikupiti novac za njegovu terapiju. S prikupljenih 15.000 kuna od kotizacija za utrku, poduprli su mladog Patrika u njegovoj nadi da će napokon prohodati.

Humanitarnu utrku organizirao je Atletski klub Martin Dugo Selo, a sa starta kod dugoselske srednje škole krenuli su i veliki i mali. U natjecanju su, naime, sudjelovali svi uzrasti, od vrtićke djece do onih zrelije dobi. Najmlađi su otrčali svega 100 metara, dok su odrasli prešli rutu od pet kilometara.

Uz bok sa svojim sugrađanima, nekoliko kilometara za Patrika otrčao je i dugoselski gradonačelnik Nenad Panian.

- Lijepo je bilo vidjeti humanost na djelu, i to u pravom smislu riječi, u malom gradiću u blizini Zagreba - kazao je Panian.

Inače, osim na utrci, za Patrika se skupljao novac i na nedavno održanom izboru za Miss Zagrebačke županije, čiji je domaćin također bilo Dugo Selo. Tom prilikom, jedna je udruga za Patrikovo liječenje donirala 50 tisuća kuna, a Zagrebačka županija još 70 tisuća kuna.

Novac je prikupljen i od prodaje lampiona te donacija na žiro-račun. S dodatnih 15.000 kuna prikupljenih na humanitarnoj utrci, ukupan iznos prikupljen za Patrikovo liječenje neurorehabilitacijskom robotskom terapijom, popeo se na 190 tisuća kuna.
To bi trebalo biti dovoljno za skupu terapiju koju si mladićeva obitelj ne može sama priuštiti, a zahvaljujući kojoj bi Patrik mogao napraviti prve samostalne korake. To je izmamilo osmijeh na lice i njegovoj peteročlanoj obitelji, a osobito bratu blizancu.

Naime, on i brat rođeni su carskim rezom, ali zbog komplikacija prilikom poroda, Patrik je pretrpio oštećenje mozga, što je uzrokovalo cerebralnu paralizu i ostale bolesti. U dobi od samo šest mjeseci imao je i prvi epileptični napad. Njegov je brat blizanac pak, u potpunosti zdrav mladić i učenik dugoselske gimnazije. Patrikovo zdravstveno stanje se do danas uvelike poboljšalo, zahvaljujući upornosti obitelji i liječnika koji su godinama ustrajali na terapijama koje su mu pomogli. Veliku ulogu odigrali su i sugrađani, koji su u nekoliko navrata organizirali razne humanitarne akcije kako bi prikupili novac za liječenje Patrika Vidovića.

Najveće rezultate pokazala je upravo integralna neurorehabilitacija na koju je krenuo s 11 godina. To mu je pomoglo da se skine s lijekova i počne govoriti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...