Obavijesti

News

Komentari 20

Duguje 57,3 mil. kn: Predložili stečaj tvrtke Brune Orešara

Duguje 57,3 mil. kn: Predložili stečaj tvrtke Brune Orešara
1

Orbis Holding do kraja srpnja imao je evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u iznosu od čak 57,3 milijuna kuna. Tvrtku je Orešar osnovao još 1998.

VIDEO

Financijska agencija (Fina) podnijela je prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad Orbis Holdingom d.o.o, tvrtkom nekadašnjeg tenisača i poduzetnika Brune Orešara, navodeći kako je taj dužnik do kraja srpnja imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u iznosu od čak 57,3 milijuna kuna.

Kako se navodi u prijedlogu Fine u ponedjeljak objavljenom na oglasnoj ploči zagrebačkog Trgovačkog suda, ta Orešarova tvrtka ima jednog zaposlenog te otvorene račune i oročen novac u dvije komercijalne banke. Osim toga Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini Orbis Holdinga.

Tvrtka je osnovana u siječnju 1998. s temeljnim kapitalom od 4,1 milijun kuna, a kao jedini osnivač i predsjednik uprave u sudskom registru navodi se Bruno Orešar.

Kao prvi predmet poslovanja te tvrtke registrirane za graditeljstvo, trgovine i usluge navodi se vađenje ruda i kamena. Upravo je Orbis Holding, prema medijskim napisima, krajem 2012. bila jedna od prvih tvrtki u Hrvatskoj koja je zatražila predstečajnu nagodbu, odnosno pomoć države u konsolidaciji poslovanja.

Orbis Holding te njegovo vodstvo prozivalo se za fiktivne ugovore i izvlačenje novca iz Jadrankamena u kojem je Orešar bio predsjednik Nadzornog odbora, no pravomoćnom presudom bili su oslobođeni optužbi u tom slučaju.

Osim kao predsjednik uprave Orbis Holdinga, Orešar se u sudskom registru navodi kao osnivač, direktor ili član nadzornog odbora čak 17 tvrtki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca