Obavijesti

News

Komentari 6

Duguje državi 'silne milijune': Glumica utajila porez i nestala

Duguje državi 'silne milijune': Glumica utajila porez i nestala
1

Kineske vlasti su slučaj Fan Bingsbing (36) iskoristile i kao upozorenje ostalima u zabavnoj industriji za koje se sumnja da taje porez. Glumicu od lipnja javnost nije vidjela...

VIDEO

Poznata je i slavna, a još od lipnja nitko ju navodno nije vidio. Kineska glumica Fan Bingsbing (36) nestala je nakon što su se pojavile glasine o utaji poreza, a sada je za to i službeno optužena. Država od nje i njenih kompanija traži 883 milijuna juana (oko 830 milijuna kuna) u što će uključen porezni dug od 225 milijuna juana zajedno s  kaznama za neplaćanje poreza. 

Karijera jedne od najpoznatijih glumica u Kini traje više od dva desetljeća, a na zapadu je najpoznatija po svojoj ulozi u filmu "X-Men: Dani buduće prošlosti". Bila je i zaštitno lice brendova poput Mercedes Benza i Cartiera. Posljednji put su je u javnosti vidjeli početkom ljeta kada je posjetila dječju bolnicu u Pekingu. Zadnju objavu na društvenim mrežama imala je 2. srpnja, a sve do tada statuse i fotografije objavljivala je svakodnevno. 

Porezna uprava poručila je da ju neće prijaviti policiji ako traženi dug podmiri "u razumnom roku", prenosi Guardian. Iako se nagađalo da se nekome zamjerila, da su je oteli ili da je pobjegla iz zemlje, čini se da se samo skrila od očiju javnosti. 

Tri mjeseca nakon "nestanka", Fan se napokon oglasila i poručila:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Svima se iskreno ispričavam. Kao javna osoba ne bih trebala imati problema sa zakonom, trebala bih biti uzor svima u društvu i industriji. Svjesna sam da bez naše (komunističke) partije i bez naših zakona i ljubavi naroda, ne bi bilo niti mene.

Njezin menadžer nedavno je uhićen pod optužbom za ometanje istrage jer je naredio uništavanje dokaza i skrivanje nekih dokumenata. Pod istragom je i porezna uprava u pokrajini Jiamngsu jer se sumnja da su sudjelovali u utaji. 

Kineske vlasti su slučaj Fan Bingsbing iskoristile i kao upozorenje ostalima u zabavnoj industriji za koje se sumnja da taje porez. Poručili su im da neće snositi nikakve sankcije ako dug uplate do 31. prosinca 2018. 

Fan je, prema Forbesovoj listi za 2017., najplaćenija slavna osoba u Kini s godišnji prihodima od 300 milijuna juana. 

Svjetska će ju javnost imati priliku vidjeti u američkoj špijunskom trileru "355" koji uskoro stiže u Kina, a u kojem glumi s Jessicom Chastain i Penelope Cruz. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)