Obavijesti

News

Komentari 95

Kune su kamate na dugovanje iz 2013. i 2014. Još 801,38 kuna su troškovi postupka

Duguje im tek 44 lipe, a traže ga da plati čak 1.718,45 kuna!
1

Nisu rijetke ovrhe zbog sitnih dugovanja otprije 10 ili više godina. Javnobilježnički troškovi su 160 kuna prije ovrhe, a 430 nakon. Fina uzima od 80 kuna naviše

VIDEO

Dostavljamo vam obračun ukupnog dugovanja prema ovrsi iz 2014., a s danom 1. prosinca 2018. Glavnica je 44 lipe, troškovi postupka 801,38 kuna te kamata 916,63 kune s danom 1. prosinca, ukupno 1718,45 kuna koje ste dužni platiti na račun telekoma, pisalo je u obavijesti korisniku.

Ovršenik je 12. studenog djelomično podmirio dugovanje uplatom od 1571,43 kune, što je 0,44 kune manje od cjelokupnog iznosa. Nakon toga odvjetnički ured mu je dostavio podatak o preostalom dugovanju na 1. prosinca 2018., prema traženju ovršenika.

Troškovi samo rastu...

Zatezne kamate su obračunate na glavnicu sve do dana plaćanja, kao i na nepodmirene troškove postupka. Ukratko, troškovi postupka i zateznih kamata odnose se na dugovanje nastalo u 2013. i 2014. godini, u iznosu od 1571,87 kuna, a ne na 0,44 kune - kažu u telekomu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na fotografiji koju imamo piše kako je glavnica 0,44 kune. A opomene i prijedlozi za ovrhe za male iznose nisu rijetkost. Prije mjesec dana i drugi telekom je poslao opomenu pred ovrhu zbog duga od lipe. Opravdavali su se kako su se zabunili i rekli da bi dugovanje otpisali, no dužnik ga je ipak platio zato što se uplašio većih troškova.

- Ne treba izbjegavati primiti obavijest o dugovanju jer će ovrhu pokrenuti i bez toga. Savjetujemo da se podmiri i najmanji dug jer može nastati višestruko veći trošak. U zakonu ne piše koji je najmanji iznos za koji se može pokrenuti ovrha - rekla je Dunja Mak, savjetnica u osječkom Potrošačkom forumu.

Tražite potvrdu da niste dužni

Osim dugovanja i kamata, dužnik plaća javnobilježničku nagradu, izradu ovršnog prijedloga, dostavu rješenja, naknade za ovršnost i pravomoćnost...

Kako god glupo izgledalo plaćanje dugovanja od lipe, treba ga platiti. Nisu rijetke ovrhe zbog sitnih dugovanja otprije 10 ili više godina. Na 200 ili 300 kuna trebali bi pasti troškovi ovrhe izglasavanjem novog Ovršnog zakona, no pitanje je hoćemo li ga dočekati prije 2020.

Pri preseljenju, otkazivanju usluga telekoma, otplati kredita, zatvaranju kartica i u sličnim prilikama tražite potvrde da više ne dugujete. Neće izbjeći ovrhu onaj tko ne podigne preporučenu pošiljku s opomenom, upozoravaju u savjetovalištima za potrošače.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.