Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dumovec je prepun, pozivaju se građani na udomljavanje

None Foto: Dumovec

Pozivam sve koji razmišljaju o nabavljanju kućnog ljubimca da nas posjete. Ovdje ih sigurno čeka pas koji će im pružiti mnogo veselja i ljubavi, poručio je Skok.

Zagrebačko sklonište za nezbrinute životinje Dumovec puca po šavovima, tamo je trenutno smješteno više od 160 pasa, a građani svakodnevno na ulicama Zagreba pronalaze nove odbačene pse.

"Karantena u kojoj psi moraju provesti prve dane po dolasku u Dumovec, ali i prostori za njihov smještaj, ograničenih su kapaciteta pa smo zahvalni svim građanima koji se mogu nekoliko dana po pronalasku odbačenog psa brinuti o njemu", rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta u čijem je sastavu sklonište u Dumovcu.

"Pozivam sve koji razmišljaju o nabavljanju kućnog ljubimca da nas posjete. Ovdje ih sigurno čeka pas koji će im pružiti mnogo veselja i ljubavi", poručio je Skok.

U prvih šest mjeseci ove godine došlo je do pada broja udomljenih pasa, udomljeno ih je 380, što je pedesetak manje nego u istom razdoblju lani.

"To nije ništa dramatično, ali stalna nas analiza podataka potiče da u ovakvim slučajevima građane jače potičemo na udomljavanje", kaže Skok.

Samo u prošlom mjesecu sklonište je primilo osamdeset pasa, od kojih je polovina štenaca.

Iz Dumovca poručuju kako je sada pravo doba za udomljenje pasa. Lijepo vrijeme ljudima i psima omogućuje mnogo boravka vani i zbližavanje kroz igru i šetnje.

Tema: Hrvatska

Komentari (11)
  • Psi se razmnozavaju tolikom brzinom da nema sanse da ih se sve moze udomit.Da ne spominjem one koji svake godine izbace psa na ulicu prije nego li odu na more.Nema tu nikakvog rijesenja.

    3. 7. 2019,   11:10
  • cijeli pantovčak sa šumom za samo 1 psa. nek kolinda udomi bar 10, 20...

    3. 7. 2019,   21:03
  • Na Pantovčak.

    3. 7. 2019,   12:26